Era “Open banking”, alimentata de directiva PSD2, aduce oportunitati imense pentru jucatorii din zona FinTech, considera Konstantin Djelebov, CEO phyre, startup-ul care a intrat pe piata din Romania la finalul anului trecut.


Reprezentantul startup-ului FinTech phyre, fondat in Bulgaria in 2016, ce ofera un portofel digital prin care utilizatorii pot realiza plati mobile si isi pot administra cardurile de fidelitate de la diversi comercianti considera ca atat bancile cat si jucatorii terti din piata ar trebui sa conlucreze pentru a imbunatati experienta utilizatorului.

“Open banking-ul creeaza oportunitati foarte mari pentru portofelele digitale care ofera plati mobile, transformand bancile in platforme ce odata accesate cu instrumentele potrivite iti permit sa oferi valoare adaugata clientilor. Daca toti ne vom concentra pe dezvoltarea solutiilor, clientii vor avea de castigat. De asemenea, cred ca intr-un final educatia financiara va fi sporita deoarece din ce in ce mai multe companii vor aduce valoare adaugata prin solutiile lor si ii vor ajuta pe consumatori sa isi administreze banii mai bine”, a precizat Konstantin Djelebov, CEO phyre, in cadrul conferintei Future Banking, organizata de wall-street.ro.

Initial, portofelul digital phyre a fost gandit ca o zona de stocare a cardurilor de fidelitate oferite de comercianti, plata mobile fiind integrata ulterior. Konstantin precizeaza ca in perioada urmatoare, startup-ul FinTech va pune accent pe aceasta componenta de recompensare a utilizatorilor prin simplificarea experientei oferite.

“Comerciantii pot identifica portofelul digital folosit de utilizator si astfel le putem oferi acestora un instrument prin intermediul caruia pot ajunge mai usor la clienti, fara sa mai fie nevoie de scanarea cardului. Vrem ca experienta sa fie cat mai simpla si transparenta. In urmatoarele luni vom incepe acest proces in Romania cu Altex”, a adaugat Konstantin Djelebov.

Evenimentul Future Banking este realizat cu sprijinul lui George (inovatie BCR), ApPello si European Fund for Southeast Europe ca Gold Partners. IT Smart Systems, Filip & Company, Raiffeisen Bank Romania, Namirial Group, ING Bank Romania, PAID Analytix, Cegeka, Gemalto (o companie Thales), EY Romania, phyre, Peli Partners, TBI Bank, Patria Bank, Instant Factoring, Auka si Fintech OS sunt Silver Partners. De asmenea, evenimentul se bucura si de sprijinul FinTech Camp, Agora, First Bank si Wolf-E.

Foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri