Conform datelor obtinute de wall-street.ro, BT avea in jurul orei 18:00 peste 25.000 de inrolari ale cardurilor in portofelul digital Apple Pay, in timp ce ING Bank se situa la 23.000 de clienti unici.

Important de precizat este faptul ca numarul total de clienti al celor doua institutii financiare difera, olandezii avand peste 1,4 milioane de clienti in Romania, in timp ce clujenii de la BT au depasit 3 milioane de clienti.

ING Bank Romania si Banca Transilvania sunt unele dintre bancile si startup-urile Fintech care au adus, astazi, pentru clientii lor persoane fizice si juridice serviciul Apple Pay, care transforma platile mobile oferind o optiune de plata simpla si sigura. Cu Apple Pay pe dispozitivele iPhone, Apple Watch, iPad si Mac, clientii pot face cumparaturi, rapid si simplu, in magazine, in aplicatii si pe site-uri web.

Atunci cand este folosit un card de debit sau de credit cu Apple Pay, datele cardului nu sunt stocate pe dispozitive sau pe serverele Apple. In schimb, un numar specific dispozitivului este asociat si salvat intr-un format criptat in spatele unui cip securizat Secure Element pe dispozitiv. Fiecare tranzactie este autorizata cu un cod dinamic unic de securitate.

„Lansarea Apple Pay a fost intens asteptata de clientii ING si completeaza acum optiunile pe care le oferim pentru platile mobile, alaturi de serviciul ING Pay, disponibil pentru utilizatorii de Android. Daca ne uitam la cifrele privind gradul de utilizare si rata de adoptie nu numai pentru ING Pay, dar si ING Home’Bank, nu avem nicio indoiala ca asistam la o revolutie digitala, ce se extinde si asupra comportamentului financiar, iar planurile pe care le avem in acest an vor contribui la imbunatatirea experientei utilizatorilor privind platile mobile.”, a declarat Robert Anghel, Head of Mobile Payments.

Citeste si:
Expert ING: În consultanță e ca la doctor: Antreprenorul spune ce...
Nicoleta Pițur, expert IMM...

“Platile mobile sunt si mai usoare acum pentru clientii nostri, cand extindem posibilitatile de a plati contactless cu cardurile BT Visa si Mastercard inclusiv pentru cei care prefera sa foloseasca la cumparaturi iPhone-ul sau Apple Watch. Este o veste excelenta pentru clientii BT care iubesc Apple.” – declara Omer Tetik, CEO, Banca Transilvania.

Folosind iPhone-ul sau Apple Watch-ul, clientii pot plati cu Apple Pay in magazine, restaurante, taxi, automate si in multe alte locuri. De asemenea, clientii pot face cumparaturi in aplicatii sau pe site-uri web in Safari prin intermediul Apple Pay, fara a mai fi necesar sa completeze formulare lungi de inregistrare a contului sau sa introduca, in mod repetat, adresa de facturare sau livrare. La fiecare achizitie, autentificarea se poate realiza, cu o simpla privire sau atingere folosind functiile Face ID sau Touch ID, sau utilizand parola dispozitivului.

Sursa foto: shutterstock.com

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri