Apple a lansat in cursul noptii trecute sistemul de plati mobile in Romania, pentru toti utilizatorii de iPhone si iPad la bancile partenere. Apple Pay a fost lansat in Romania la circa trei luni de cand s-a facut anuntul pentru disponibilitatea sa.

In aplicatia Wallet de pe iPhone si Apple Watch exista acum posibilitatea de a adauga carduri de credit sau debit, care pot fi folosite pentru plati prin intermediul modulului NFC integrat in acestea. Numarul de banci si servicii fintech compatibile este mai mare decat ne-am fi asteptat initial, doar ING, Banca Transilvania, Orange Money si Revolut confirmand compatibilitatea inainte de lansare.

Lista bancilor si serviciilor compatibile cu Apple Pay in Romania

Din aplicatia Wallet (Portofel), nu trebuie acum decat sa apesi pe butonul Add Card pentru a adauga un card pentru a fi folosit pentru plati cu telefonul. Dupa ce selectezi acest buton, va aparea o lista cu emitatorii compatibili in acest moment. Iata lista completa:

  • Banca Transilvania
  • Edenred
  • ING
  • Monese
  • Orange Money
  • Revolut
  • UniCredit Bank

FlixBus este prima companie de transport care anunta compatibilitatea cu Apple Pay in Romania. De asemenea, clientii Bancii Comerciale Romane, OTP Bank, Raiffeisen Bank si Sodexo vor beneficia de Apple Pay in curand.

La utilizarea cardului de debit sau credit cu Apple Pay, numarul cardului nu este stocat pe dispozitiv sau pe serverele Apple. Este alocat un Device Account Number, criptat si stocat in siguranta in device, iar fiecare tranzactie este autorizata cu un cod unic de securitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri