Compania Modex, specializata in tehnologia blockchain, va extinde relatia cu Banca Comerciala Romana (BCR)in urma Acceleratorului BCR-InnovX, un program dedicat afacerilor din tehnologie care dezvolta solutii dedicate pentru domenii precum: cyber-security, fintech, inteligenta artificiala, invatare automata, robotica, cloud, automatizare sau microservicii.

Solutia Modex BCDB a fost propusa reprezentantilor Bancii Comerciale Romane in vederea explorarii beneficiilor aduse de adoptia tehnologiei blockchain in produsele financiar bancare. BCR va explora o serie de functionalitati si propuneri de solutii tehnice personalizate, care sa raspunda necesitatilor punctuale ale unui jucator esential din sistemul bancar romanesc.

"Solutia dezvoltata de programatorii romani de la Modex – Blockchain Database (BCDB) – propune o noua perspectiva tehnologica asupra modului in care companiile isi gestioneaza propriile baze de date. Oferind caracteristici incomparabil mai bune decat o baza de date traditionala, Modex BCDB este o solutie software care utilizeaza tehnologia revolutionara blockchain. Aceasta vine cu o serie de beneficii noi pentru o baza de date: descentralizare, transparenta, securitate ridicata, imuabilitate si integritate. Recent, Modex BCDB a primit certificarea „Seal of Excellence” din partea Comisiei Europene in cadrul Horizon 2020, program care ofera posibilitati de finantare pentru cercetare si inovare", se arata in comunicatul de presa.

Acceleratorul BCR-InnovX este un proiect realizat in parteneriat cu companiile UiPath, Startup Grind, Google for Startups, Mindspace si European Center for Services Investments and Financing (ECSIF).

“Produsul Modex BCDB are meritul, unic pe piata, de a gestiona bazele de date ale oricarei companii, oferind plusurile tehnologiei blockchain. Pentru companii, folosirea Modex BCDB nu inseamna renuntarea la actuala baza de date sau modificarea acesteia. Blockchain Database ofera o serie de functionalitati dezvoltate de programatori romani in premiera mondiala si are marele merit de a putea fi implementata intr-un timp record, de cateva zile. Clientii nu vor avea nevoie de cunostinte tehnice in zona tehnologiei blockchain, iar IT-istii companiilor nu vor avea nevoie de timp suplimentar petrecut pentru specializarea in blockchain, analizarea solutiei tehnice sau implementarea ei, lucrul acesta fiind facut automat de produsul Modex BCDB”, a declarat Alin Iftemi, CTO Modex.

Modex, companie specializata in blockchain, isi propune sa rezolve problema adoptiei in masa a acestei tehnologii revolutionare. Inovatiile aduse de Modex in domeniu reprezinta meritul unei echipe de experti de top, gratie carora se pot oferi servicii pentru intregul ecosistem bazat pe tehnologia blockchain: Marketplace pentru Smart Contracts, instrumente software pentru programatori si produsul Blockchain Database pentru companii.

Retail jobs

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri