Banca Transilvania aduce pe piata din Romania Social Banking Solution, facilitate dezvoltata de compania PayKey (Israel), desemnata Best FinTech 2018 la EfmaCapgemini Best FinTech Award. Cele doua companii ofera clientilor BT o solutie de social banking pentru a trimite si primi bani, respectiv pentru a verifica banii din cont folosind butonul BT Pay din tastatura telefonului. Clientii care au smartphone cu Android vor avea tastatura BT Pay, iar cei cu iPhone, extensia BT Pay

Prin Social Banking Solution™, clientii bancii care au telefon cu sistem de operare Android pot realiza urmatoarele operatiuni in timp ce folosesc oricare dintre aplicatiile de mesagerie ale social media, conform unui comunicat de presa emis de catre Banca Transilvania.

  • trimitere de bani (lei; euro) catre persoanele din agenda telefonului (intre clienti BT);
  • solicitare de bani (lei; euro) de la contactele din telefon (intre clienti BT);
  • verificarea soldurilor pentru cardurile adaugate in BT Pay.

Butonul BT Pay va aparea pe ecranul telefonului dupa ce este instalata tastatura BT Pay – fie din setarile telefonului, sectiunea Tastaturi, fie direct din aplicatia cu acelasi nume BT.

Pentru clientii BT care au un telefon cu sistem de operare iOS optiunea de verificare sold si transfer de bani va fi disponibila din iMessage, activand extensia BT Pay disponibila in aplicatie.

In video-ul de mai jos aveti o demonstratie a felului in care functioneaza solutia PayKey, sustinuta in urma cu 2 ani. Mecanismul este acelasi si in prezent, schimbari aparand probabil doar in ceea ce priveste designul aplicatiei. (minutul 3:00)

Retail jobs

Transferul de bani de pe cardurile de debit si verificarea soldului este fara comision, iar daca transferul are loc intre persoane care au card BT Mastercard Direct in valuta, transferul poate fi si in euro.

“Aplicatiile de mesagerie sunt locul in care, tot mai mult, oamenii comunica, se informeaza si fac shopping. De aceea, vedem ca bankingul integrat in social media este un pas natural pentru ca dorim sa oferim servicii care simplifica viata clientilor nostri. Solutia PayKey ne ajuta astfel sa oferim o experienta digitala de banking in premiera in Romania. Ne asteptam ca solutia sa contribuie la cresterea numarului de transferuri de bani, avand in vedere ca este un serviciu disponibil non-stop”, afirma Gabriela Nistor, Director General Adjunct Retail Banking, Banca Transilvania.

BT ofera alternative de plata contactless, prin colectia BT Pay, care cuprinde urmatoarele accesorii: ceas, bratara, sticker, aplicatia cu acelasi nume, smartwatch-ul Garmin, Fitbit Pay si, de acum inainte, tastatura/extensia BT Pay.

Citeste si:
Utilizatorii BT Pay pot obține în 10 minute o linie de credit
Utilizatorii BT Pay vor putea...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri