Clientii Bancii Transilvania pot retrage bani de la bancomat cu telefonul, prin aplicatia BT Pay si Apple Pay. Optiunea este valabila, de asemenea, si pentru clientii care folosesc accesoriile contactless din colectia BT Pay.

“Lumea se schimba si bankingul se schimba. Volumele, viteza cu care facem lucrurile au crescut, la fel si cerintele clientilor. Cifrele BT ne arata ca platile contactless sunt pe val, de aceea sunt sigur ca trendul va fi repede adoptat inclusiv pentru retrageri de numerar de la bancomat, mai ales cu telefonul. Ne bucuram sa fim prima banca din Romania care aduce clientilor accesul contactless la ATM si un mod total nou de a interactiona cu bancomatul, cu tehnologia” - declara Omer Tetik, Director General, Banca Transilvania, conform unui comunicat de presa emis de catre Banca Transilvania.

De pe telefonul mobil cu Android, accesul la banii din cont se realizeaza prin aplicatia BT Pay, iar de pe cel cu sistem de operare iOS, prin Apple Pay. Este necesara apropierea telefonului de semnul contactless de pe bancomat, autentificarea, dupa care trebuie urmati pasii unei retrageri standard de numerar de la ATM.

Accesul contactless la bancomat pastreaza pentru clientii Bancii Transilvania toate functionalitatile de pana acum ale ATM-urilor, cu exceptia celor de activare a cardului si de personalizare a PIN-ului, din motive de siguranta. Optiunile contactless pot fi accesate la peste 500 de bancomate ale Bancii Transilvania, care sunt semnalizate contactless. Pana la finalul anului majoritatea ATM-urilor BT vor avea aceste functionalitati.

Aceasta optiune este pregatita si de catre ING Bank, conform declaratiilor facute de catre Robert Anghel, fost Tribe Lead Mobile Payments la ING Bank Romania, in cadrul podcastului FUTURE BANKING, pe care il puteti asculta AICI.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri