Mastercard nu lasa FinTech-ul Revolut doar pe mana celor de la Visa in SUA

Mastercard si Revolut au anuntat astazi un nou parteneriat prin care urmeaza sa lanseze primele carduri pe piata americana pana la final de an, dupa ce la finalul lunii septembrie FinTech-ul londonez anuntase reinnoirea parteneriatului cu Visa, din care reiesea ideea unei oarecare "dominatii" a celei din urma scheme de plata asupra portofoliului de carduri emise in afara Europei.

"Prin anuntul de astazi cele doua companii confirma faptul ca se vor alia pentru emiterea a cel putin 50% din totalul cardurilor existente si viitoare in Europa. In afara Europei parteneriatul are ca scop sustinerea Revolut in atingerea obiectivelor sale ambitioase la nivel global. Principalul scop al companiei este sa ofere servicii financiare utilizatorilor din Statele Unite ale Americii, urmand ca pana la final de an cele doua branduri sa lanseze primele solutii financiare pe piata americana. De asemenea, expansiunea globala presupune lansarea Revolut in zone precum Asia Pacific si America Latina: Australia, Singapore, Japonia, Noua Zeelanda, Brazilia si Mexic", se arata in comunicatul emis de catre Revolut.

De asemenea, Revolut anunta la finalul lunii septembrie reinnoirea unui parteneriat cu Visa ce viza tot extinderea dincolo de granitele Europei a FinTech-ului londonez, un parteneriat despre care reprezentantii schemei de plata spuneau ca le va aduce o cota de 75% asupra portofoliului de carduri emise in afara Europei.

Astfel, avand in vedere numarul mare de piete pe care Revolut isi propune sa se extinda, procentul de 75% pe care Visa si l-a atribuit, a ridicat semne de intrebare cu privire la cum va arata portofoliul de carduri cu care va ataca piete importante, precum cea a Statelor Unite ale Americii.

Conform anuntului facut la acea data de catre Revolut, tarile in care ar urma sa se extinda cu ajutorul Visa sunt: Australia, Canada, Japonia, Noua Zeelanda, Singapore si Statele Unite ale Americii, urmand ca listei sa se adauge si Argentina, Chile, Columbia, Hong Kong, India, Coreea, Malaezia, Mexic, Filipine, Arabia Saudita, Africa de Sud, Taiwan, Thailanda, Ucraina si Vietnam.

Citeste si:
Irina Scarlat părăsește Revolut! La câți clienți a ajuns fintech-ul...
Irina Scarlat, managerul care...

Revolut a inregistrat pierderi de 32,8 milioane de lire in 2018 dupa plata taxelor, la venituri de 58,2 milioane de euro. Astfel, veniturile au crescut cu 354%, in vreme ce pierderile s-au dublat comparativ cu anul precedent.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri