Uber a anuntat astazi lansarea unei noi divizii intitulate Uber Money, care se va concentra pe dezvoltarea unui pachet de servicii financiare ce include un portofel digital si carduri de debit si de credit.

Pentru inceput, noua structura va sustine eforturile companiei de a le asigura celor peste 4 milioane de soferi si curieri Uber de la nivel global acces la un cont bancar printr-o aplicatie de mobile. Acest tip de solutie va face ca angajatii sa isi primeasca instant banii dupa fiecare cursa, conform CNBC.

"Vrem sa ii ajutam pe toti sa inteleaga ca Uber are o noua divizie care se concentreaza pe zona de servicii financiare, iar misiunea ei este aceea de a le oferi oamenilor acces la instrumente de care nu au avut parte”, a declarat Peter Hazlehurs, cel care va conduce Uber Money.

Vrei sa fii la curent cu ultimele trenduri din tehnologie? Inscrie-te gratuit la Smart Future AICI si vino alaturi de noi la evenimentul de pe 6 noiembrie.

Citeste si:
Solutii pentru Bucuresti: Cum putem scapa de aglomeratie
Solutii de transport pentru...

Sub presiune trecerii pe profit a companiei, impusa si de catre noii jucatori de pe piata de ride-sharing, Uber spera ca prin dezvoltarea propriului ecosistem financiar poate pastra soferii si clientii in platforma sa. Gigantul de ride-sharing a ajuns anul acesta la un record de 100 de milioane de clienti activi lunar, dintre care multi folosesc carduri de credit pentru plata curselor sau pentru a-si comanda mancare. Viitoarele produse pot elimina costurile impuse de serviciile financiare terte prin care se desfasoara aceste tranzactii si pot genera noi surse de venituri pentru Uber.

Uber se straduieste deja in aceasta perioada sa isi extinda la nivel global un card de debit ce are atasat un serviciu de plati instant pe care l-a testat deja in Statele Unite ale Americii si in cateva alte piete in care este prezent. Solutia a fost primita cu entuziasm de catre soferii din SUA, fiind folosita de peste 70% dintre ei.

"Nu doar ca ai acces instant la veniturile tale, dar nu te costa nimic sa pastrezi banii pe cardul respectiv si sa ii cheltui de fiecare data cand ai nevoie", adauga seful Uber Money.

Citeste si:
MILIARDARII care au renuntat la scoala inainte sa faca averi
MILIARDARII care au renuntat...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Legea carsharing-ului a fost promulgata: Ce trebuie sa stie soferii