Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) a acordat companiei BT Microfinantare (BT Mic), membra a Grupului Financiar Banca Transilvania, un al doilea imprumut in lei, echivalentul a 7 milioane EUR, pentru extinderea accesului la finantare pentru intreprinderile micro si mici din tara.

BT Mic finanteaza companiile mici, un segment cu mare potential in Romania si un factor cheie in ceea ce priveste ocuparea fortei de munca si cresterea economica. Din 2016 pana in prezent a oferit finantari pentru peste 10.000 de antreprenori, conform unui comunicat de presa trimis de catre banca.

Vino alaturi de noi la evenimentul Financial Forum, organizat de wall-street.ro, pentru a afla de la macroeconomisti de top, membri marcanti ai mediului de business si reprezentanti ai autoritatilor publice incotro se indreapta economia Romaniei si care sunt solutiile de finantare potrivite pentru afacerea ta. Inscrie-te gratuit AICI.

Din 2018, BT Mic a devenit partenere EFSE, beneficiind pana acum atat de finantare dedicata, cat si de asistenta tehnica orientata spre cresterea capacitatilor companiei de a sustine intreprinderile micro si mici si spre sporirea notorietatii acesteia in randul antreprenorilor locali.

"Noua facilitate de credit va permite BT Mic sa ofere finantare pentru peste 800 de companii, in moneda locala, protejandu-le astfel de riscul valutar", declara Christoph Tiskens, presedintele Consiliului de Administratie EFSE.

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) este dedicat finantarii intreprinderilor micro si mici. A fost fondat in 2005 de catre Banca de Dezvoltare KfW cu sustinerea financiara a Ministerului pentru Cooperare Economica si Dezvoltare din Germania (BMZ) si a Comisiei Europene. Capitalul EFSE este oferit de catre agentii donatoare, institutii financiare internationale si investitori institutionali privati.

Citeste si:
Patria Credit, imprumut de la EFSE pentru a finanta fermierii romani
Patria Credit obtine un nou...

Sursa foto: mavo / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Banca Transilvania vrea sa isi faca un "BT Mic moldovenesc"