Prima Casă 2020: ce ofertă are BCR pentru cei care vor să își ia o locuință

Banca Comercială Română (BCR) va acorda credite de peste 1,3 miliarde de lei, ca urmare a plafonului de 600 milioane de lei primit în cadrul ediției de anul acesta a programului Prima Casă, pentru care oferă o dobândă de 2% + IRCC, avans de minim 5% și comision 0 pentru analiza dosarului.

Creditele Prima Casă BCR se acordă în limita plafonului disponibil alocat pentru acest program. Suma maximă care poate fi obținută poate ajunge la 66.500 de euro, iar termenul maxim de acordare este de 30 de ani, conform unui comunicat de presă trimis de către bancă.

Vino alături de noi la Wall-street Financial Forum pentru a afla care sunt metodele de finanțare potrivite pentru afacerea ta, dar și starea actuală a economiei. Inscrie-te gratuit AICI.

Din plafonul total de 2 miliarde de lei acordat de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pentru cele 14 bănci intrate anul acesta în program, 600 milioane de lei au revenit BCR. Fondurile alocate BCR reprezintă 30% din totalul garanțiilor puse la dispoziție de Guvernul României pentru acest program.

Exemplu de calcul Prima Casă BCR:

Citeste si:
Dobanzile creditelor Prima Casa pot fi inselatoare: unde gasim in...
Dobanzile creditelor Prima...
  • Credit: 210.000 RON
  • Perioadă: 30 ani
  • Dobândă: 2% + IRCC
  • Comision evaluare imobil: 370 lei, inclusiv TVA
  • Comision de gestiune FNGCIMM - 0,40% anual, calculat la valoarea garanţiei
  • Rata lunara: 1.047 lei (nu include comisionul de gestiune datorat FNGCIMM)
  • Valoare totală plătibilă: 384.583lei
  • Dobândă anuală efectivă (DAE): 4,66 %

Mai multe detalii despre pașii necesari obținerii creditului Prima Casă BCR sunt disponibile aici.

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri