În urmă cu câteva zile, Mastercard a anunțat la nivel european majorarea limitei pentru plățile contactless fără PIN, iar acum România se alătură celor 29 de țări în care se va aplică această schimbare, menită să îmbunătățească experiența de cumpărături.

Mastercard a lansat o serie de inițiative la nivel european, care au condus la o creștere masivă a utilizării cardurilor contactless și a dispozitivelor mobile pentru efectuarea plăților, astfel că 75% din totalul de tranzacții efectuate în prezent cu carduri Mastercard în Europa sunt contactless. Majorarea limitei de plată contactless înseamnă că deținătorii de carduri și comercianții vor putea în curând să efectueze, respectiv să primească, mai multe plăți rapid și sigur, fără a mai fi necesară introducerea codului PIN sau utilizarea de numerar, se arată în comunicatul de presă.

„Mastercard a inițiat încă de la 12 octombrie 2018 procesul de ajustare a terminalelor de plată pentru o compatibilitate deplină cu tehnologia contactless de la 1 ianuarie 2020, înțelegând potențialul și importanța acestui mod de plată. Am văzut cu toții cât de rapid au adoptat consumatorii plățile contactless ca modalitate preferată de plată zilnică, dat fiind că la finalul ultimului trimestru din 2019 peste 9 din 10 tranzacții realizate cu cardurile Mastercard erau contactless. Aceste măsuri reflectă ritmul în care se schimbă comportamentul utilizatorilor, asigurându-le totodată siguranță, confort și rapiditate, într-o lume aflată în schimbare accelerată”, a spus Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România și Croația.

În timp ce multe țări adoptă permanent noile majorări a limitei pentru plăți contactless, altele pun în aplicare creșteri temporare ale limitei, pentru a-și ajuta cetățenii să plătească mai ușor în această perioadă dificilă. Odată finalizat procesul de implementare și în România, clienții vor fi nevoiți să introducă PIN-ul atunci când plătesc cumpărături a căror valoare depășește 200 de lei, față de 100 de lei cât este în prezent.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri