Câți bani au donat băncile din România pentru lupta împotriva pandemiei de COVID-19

Băncile din România au donat peste 23,5 milioane lei, până în prezent, în lupta împotriva pandemiei COVID-19, contribuțiile fiind destinate achizițiilor de echipamente și aparatură medicală pentru sprijinul sistemului sanitar local și al populației afectate, potrivit datelor centralizate de la bănci.

Astfel, peste 220 de spitale au fost susţinute de băncile din România pentru achiziția de aparatură și materiale sanitare și peste 100 de ONG-uri au beneficiat de suport financiar și de altă natură în activitățile pe care le desfășoară în combaterea efectelor pandemiei.

Citește și CEC Bank a donat aproape un milion de lei către nouă spitale din linia întâi

Prin acțiunile sistemului bancar au fost achiziționate aparate de ventilație mecanică, echipamente de protecție medicală, teste COVID-19, dezinfectanți și alte materiale esenţiale pentru desfăşurarea activităţii medicale în condiţii optime.

Pe 12 mai au fost înregistrate 190 de noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, în scădere cu 16% de ultima informare, când numărul acestora a fost de 226. Astfel, bilanțul total a ajuns la 15.778 de cazuri, conform datelor oferite de Grupul de Comunicare Strategică.

Citeste si:
Ministerul Finanţelor a programat pentru iulie împrumuturi de peste...
Ministerul Finanţelor a...

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.685 au fost declarate

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.685 au fost declarate vindecate şi externate. La terapie intensivă sunt internaţi 238 de pacienţi. Până acum, 991 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
De unde vor pensionarii să fie luați bani pentru majorarea cu 40%
Setari Cookie-uri