Cea mai valoroasă resursă pentru companii sunt oamenii, pentru că ei pot mișca business-ul, îl pot face să funcționeze, iar protecția financiară prin asigurare este un instrument suplimentar pe care acestea pot să-l utilizeze pentru a-și arăta grija față de angajați, cu atât mai mult cu cât astăzi trăim un moment special, atipic implicit pentru industria asigurărilor.

„A fost nevoie să ne adaptăm rapid și să venim cu soluții care să fie potrivite cadrului nou în care trăim și în care ne desfășurăm activitatea. Astfel, am văzut că viața și sănătatea sunt expuse unui risc nou, l-am abordat și, prin urmare, am inclus riscurile asociate Covid-19 în produsele noastre de asigurare", spune Lidia Drăgan (foto), Director Dezvoltare Produse și Servicii la UNIQA Asigurări.

Însă, „acoperirea prin asigurare este un instrument suplimentar pe care companiile pot să-l utilizeze pentru a-și proteja angajații. Aceasta nu înlocuiește măsurile pe care trebuie să le implementeze un angajator pentru a oferi un cadru de lucru adaptat noilor realități. Asigurarea suplimentează practic aceste măsuri și protejează acolo unde măsurile pot eșua", adaugă Lidia Drăgan.

Cât costă o asigurare în cazul infectării cu Covid-19 pentru angajații unei companii

Pentru a acoperi nevoia de a oferi protecție în cazul riscurilor asociate COVID -19, compania de asigurări a lansat, începând cu 15 mai, polița UNITEAM PROTECT, o asigurare de viață de grup care acoperă riscul infectării cu virusul Covid-19, destinată companiilor cu minimum 10 angajați și având o durată contractuală de 1 an.

A-ți continua activitatea în această perioadă, ca angajator care aduce într-un singur loc mai mulți oameni, implică, pe lângă curaj, și foarte multă responsabilitate. Pandemia face parte din noua realitate în care trăim, iar protecția apropiaților, a familiei sau a echipelor cu care lucrăm a devenit un lucru esențial.

Lidia Drăgan

Astfel, în cazul îmbolnăvirii cu noul coronavirus, asigurarea de viață de grup de la UNIQA oferă o indemnizație zilnică de spitalizare, dar și o indemnizație fixă în caz de deces. De asemenea, cele două riscuri sunt acoperite imediat, iar în momentul contractării acestei polițe, nu este necesar să se prezinte istoricul medical pentru persoanele asigurate. Prima anuală pe care un angajator o plătește pentru fiecare angajat cuprins în asigurare este de 112 lei.

„Am lansat acest produs în data de 15 mai, odată cu ieșirea din starea de urgență, când măsurile s-au mai relaxat, iar companiile au început să implementeze planuri de revenire la cadrul de lucru obișnuit. Această revenire le impune companiilor să acționeze cu foarte multă prudență pentru a face față impactului pe care pandemia îl poate avea asupra afacerii, fiind necesar să acționeze pentru a-și proteja și sprijini echipele", mai spune Lidia Drăgan.

UNIQA: Produsul răspunde unor nevoi reale, mai pregnante în anumite sectoare de business

Pachetul UNITEAM PROTECT este menit să completeze pachetul de beneficii extrasalariale, chiar și acolo unde vorbim de alte tipuri de asigurări incluse deja în cadrul acestor pachete.

De asemenea, „nu condiționăm acoperirea riscurilor asociate Covid-19 de modul în care angajatorul decide să implementeze măsurile de protecție pentru a limita riscul de răspândire a noului coronavirus. Singurele excluderi pe care le prevede produsul sunt cele specifice produselor de asigurare de viață", afirmă Lidia Drăgan.

În concluzie, „este nevoie de astfel de produse în piață, iar în anumite sectoare de afaceri apreciem că vom avea o rată de penetrare mare. Se vorbește foarte mult în contextul pandemiei și al lipsei unui vaccin sau tratament, că stă în puterea noastră să limităm răspândirea virusului. În piață, se observă deja o accelerare a digitalizării, dar și o orientare către produsele de sănătate. UNIQA a avut un avantaj, un proces de transformare digitală deja demarat, componentă importantă a strategiei de orientare a întregii companii către nevoile clientului; astfel, pentru noi, a fost facil să accelerăm procesul de digitalizare extinzând astfel serviciile pe care le ofeream deja la distanță, dar și să aducem schimbări în zona de produse, venind astfel în întâmpinarea nevoilor clienților noștri”, spune managerul UNIQA Asigurări.

UNIQA Insurance Group opereaza pe piata romaneasca din 2008, oferind toate formele de asigurari de bunuri, de raspundere si de persoane. In 2010, UNIQA a inceput operatiunile pe piata asigurarilor de viata, lansand compania UNIQA Asigurari de viata.

.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri