FinTech-ul German Wirecard și-a depus cererea de intrare în insolvență: ce spune NN Pensii despre investiția în companie

Wirecard, procesatorul german de plăți prezent și în România, își cere intrarea în insolventă după scandalul generat de faptul că auditorii nu au putut da de urma a 1,9 miliarde de euro din registrele companie. NN Pensii, cel mai mare fond de pensii private Pilon II din țara noastră a oferit mai multe detalii cu privire la participația sa din cadrul FinTech-ului german.

Cerera de insolvență depusă de către Wirecard vine la doar câteva zile de la izbucnirea scandalului și arestarea fostului CEO, Markus Braun, care a fost eliberat ulterior pe cauțiune după plata unei sume de 5 milioane de euro, conform CNBC. Braun a condus Wirecard timp de 18 ani, transformând compania dintr-un mic procesator necunoscut pentru site-urile de jocuri de noroc și filme pentru adulți într-una dintre cele mai atractive investiții din peisajul tech al Germaniei.

De asemenea, acesta a avut o contribuție semnificativă la intrarea acesteia în structura indicelui DAX 30, principalul indice al pieței titlurilor de capital din Germania, ce urmărește performanța a 30 de companii germane de mare valoare ce tranzacționează la Frankfurt Stock Exchange.

Compania a revenit la tranzacționare după anunțul cu privire la intrarea în insolvență, iar la ora 15:00 a acestei zile, 25 iunie, acțiunile Wirecard se tranzacționează în jurul valorii de 3 euro, ceea ce îi conferă companiei o valoare de piață de 369,4 milioane de euro. Miercurea trecută, 17 iunie, acțiunile companiei se tranzacționau cu 104 euro per unitate.

NN Pensii, cel mai mare fond de pensii private Pilon II din țara noastră, ce a investit în FinTech-ul german, a oferit prin intermediul unui comunicat de presă mai multe detalii cu privire la participația sa.

”În cazul particular al companiei Wirecard, care la decembrie 2019 reprezenta 0,6% din totalul activelor fondului, decizia de a investi în această acțiune a respectat toate prevederile legale aplicabile în sectorul pensiilor private din România. Precizăm că acțiunile Wirecard nu se mai aflau în portofoliul fondului de pensii Pilon II NN la începutul lunii mai și subliniem că evoluția recentă a prețului acestei acțiuni nu a afectat sumele din conturile participanților”, precizează reprezentanții NN.

Citeste si:
Bancile pot cumpara de la Wirecard solutia de portofel digital a Visa
Parteneriat Visa - Wirecard...

Sursa foto: Rico Markus / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Sondaj: COVID-19 i-a făcut pe oameni să fie mai preocupați de propria sănătate
Setari Cookie-uri