Mastercard extinde colaborarea cu trei companii importante din domeniul financiar, în vederea implementării Mastercard Open Banking Protect, un serviciu menit să protejeze instituțiile financiare împotriva furnizorilor terți neautorizați.

Aion, DiPocket și Modulr sunt noile companii care utilizează soluția Protect, o componentă-cheie din pachetul Mastercard Open Banking SolutionsTM.

Legislația PSD2 în Europa permite furnizorilor terți să acceseze conturile bancare, cu acordul consumatorului, cu scopul de a furniza noi produse și servicii. Cu toate acestea, instituțiile financiare care dețin acele conturi rămân răspunzătoare, în mod direct, pentru fondurile clienților. Prin urmare, este important ca acestea să verifice cât mai rapid solicitările furnizorilor terți, indiferent dacă au sau nu o relație contractuală cu aceștia, și să dispună, în același timp, de sisteme solide pentru detectarea potențialelor fraude.

Mastercard Open Banking Protect este creat pentru a îmbunătăți abilitatea de identificare a tentativelor de fraudă în open banking și pentru a crește încrederea instituțiilor financiare în furnizorii terți și, respectiv, în solicitările acestora. Soluția oferă două servicii:

  • Validarea licenței și a certificatului – verificarea rapidă a certificatului digital și a licenței deținute de furnizori terți în toate registrele relevante.

  • Monitorizarea fraudei – soluțiile Mastercard folosesc informații la nivelul rețelei pentru a identifica trenduri și schimbări în activitățile întreprinse de un furnizor, cu ajutorul unei monitorizări atente a comportamentului, astfel încât cererile potențial frauduloase să fie oprite.

”Diversitatea partenerilor anunțați demonstrează, totodată, varietatea de cazuri în care soluția Protect poate fi utilizată – de la o bancă digitală ale cărei servicii utilizează inteligența artificială (Aion) și un furnizor de tehnologie pentru dispozitive pre-paid (DiPocket), până la o companie care oferă un serviciu alternativ de plăți pentru tranzacții comerciale (Modulr)”, se arată în comunicat de presă transmis de către companie.

Toate aceste companii colaborează cu Mastercard prin intermediul Open Banking Protect pentru a-și spori capacitatea de a identifica acțiuni frauduloase în noul ecosistem și, totodată, pentru a-și proteja mult mai bine afacerea și clienții împortiva furnizorilor terți neautorizați.

„Deși ecosistemul open banking se află într-o etapă de dezvoltare puternică, instituțiile financiare, furnizorii terți și clienții continuă să fie preocupați de potențialele fraude și breșele de securitate. Mastercard Open Banking SolutionsTM se bazează pe expertiza noastră în operarea și susținerea sistemelor bancare și a plăților globale astfel încât să asigure securitatea și, implicit, buna funcționare a ecosistemului open banking. Am conceput solutia Protect pentru a oferi siguranță și securitate sporită pentru instituțiile financiare și furnizorii terți care folosesc servicii open banking, inclusiv soluții de verificare a terților și de monitorizare a fraudei. Colaborarea este cheia succesului în construirea unei piețe solide de open banking și suntem încântați că seria extinsă de parteneriate continuă cu Aion, DiPocket și Modulr, acestea contribuind direct la crearea unui sistem cât mai sigur pentru toți actorii din acest domeniu. Acesta reprezintă un pas important pentru întreg ecosistemul și deschide noi oportunități care încurajează adopția open banking pe o scară largă pe întreg teritoriul european ”, declară Jim Wadsworth, SVP, Open Banking, Mastercard.

„În misiunea noastră de a elimina ineficiențe ascunse care, în mod tradițional, s-au dovedit a fi costisitoare pentru companiile din Marea Britanie, suntem încântați să lucrăm cu Mastercard pentru a amplifica serviciul nostru de plată eficient, sigur și accesibil, astfel încât clienții noștri să se beneficieze la maxim de serviciile open banking”, adaugă Cyrus Wadia, Payments Strategy Director, Modulr.

„Investițiile pentru prevenirea fraudei sunt extrem de importante pentru a ne asigura că protejăm ecosistemul open banking în beneficiul clienților noștri. Prin intermediul Open Banking Protect, reușim să facem acest lucru furnizând un serviciu care presupune un cost redus, este transparent și, mai mult decât atât, este sigur și protejat”, declară Fedele Di Maggio, CEO, DiPocket.

Cercetările derulate recent de Mastercard, în rândul instituțiilor financiare din Europa, arată că principala preocupare a acestora este reprezentată de riscul de fraudă și pierderile în contextul unei piețe dificile unde numeroase autorități de reglementare, 31 de autorități competente naționale și până la 90 de prestatori de servicii de încredere calificați fac din verificarea furnizorilor terți o provocare semnificativă pentru instituțiile financiare.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri