Andrei Vasile, unul dintre fondatorii SanoPass, companie ce emite abonamente medicale de prevenție oferite de angajatori ca beneficii pentru angajați, își pregătește intrarea pe piața de FinTech din România cu o platformă de plată a avansurilor salariale.

”Salarium este prima platformă FinTech de plată a avansurile salariale din România. Angajații vor avea posibilitatea să solicite prin intermediul aplicațiilor mobile (Androi si iOS) un avans salarial pentru zilele lucrate până la momentul solicitării. Salarium se integrează cu orice soluție de Payroll, iar pentru transferul sumelor de bani vom utiliza tehnologia Money Send. Ideea nu este a noastră, a mai fost implementată și în alte țări, însă rezultatele studiilor pe care le-am făcut în ultimele luni, ne-au îndemnat să investim în acest domeniu. Mai bine de 70% dintre angajații români rămân fără bani până la salariul următor”, precizează Andrei Vasile(Foto), fondator Salarium, într-un interviu acordat wall-street.ro.

Aplicația este în proces de dezvoltare în acest moment și va fi disponibilă începând cu anul viitor. Andrei Vasile precizează că a apelat la compania de IT PayNet pentru pregătirea produsului, iar pe lângă dezvoltările necesare funcționării platformei, echipa lucrează în paralel și la aspectele juridice și operaționale, investiția ridicându-se la 100.000 de euro.

Ce companii vizează pentru început

”În pregătirea planului de afaceri pentru Salarium, am discutat cu o serie de angajatori din zona companiilor ce au angajați cu venituri medii, iar ideea a fost primită cu entuziasm, mai ales având in vedere ca nu afectam cash flow-ul companiei. Mai mult, am deschis deja discuțiile cu furnizorii de soluții de payroll pentru integrarea Salarium cu acestea, ceea ce va permite angajatorilor să beneficieze fără costuri de implementare un soluție”, adaugă fondatorul Salarium.

Citește și Gigantul FinTech al lui Jack Ma ajunge la 1,3 miliarde de utilizatori și s-ar putea lista pe bursă

Echipa din spatele aplicației Salarium se va concentra cu precădere pe companiile ai căror angajați au fost afectați semnificativ de recenta criza sanitară, însă fără a neglija și celelalte companii interesate de soluție.

”Un avantaj pentru noi îl reprezintă accesul angajaților la tehnologie (90% dețin smartphone-uri) și instrumente de plată (card bancar), ceea ce va spori accesarea acestui beneficiu”, adaugă Andrei Vasile.

Statisticile europene plasează România la coada clasamentului în ceea ce privește educația financiară, aspect de care fondatorul Salarium precizează că este conștient, iar pentru a evita potențiale comportamente iresponsabile ale utilizatorilor și-a propus să integreze în platformă o componentă de educație financiară destinată utilizatorilor.

Citește și Prima bancă din România care îți transformă telefonul într-un POS: cum funcționează soluția

”Suntem în prezent în căutarea unui partener alături de care să dezvoltăm ghiduri scurte și practice care să incurajeze un comportament financiar responsabil al angajaților”, spune fondatorul Salarium.

Ce costuri vor fi pentru angajații care vor să utilizeze aplicația

Andrei precizează că Salarium va avea două surse de monetizare, una de la angajator ce va reprezenta taxa de serviciu, iar cea de-a doua de la angajatul care alege să folosească aplicația, fiind vorba de o taxă minimă pentru procesarea tranzacțiilor.

”Persoanele care vor beneficia de Salarium din partea angajatorilor vor suporta o taxă procesare a tranzacției, taxă de o valoarea semnificativ mai mică decât, de exemplu, taxa de retragere de numerar asociată unui card de credit. În utilizarea Salarium angajații nu vor plăti dobânzi sau alte comisioane”, adaugă fondatorul Salarium.

Sursa foto: M.Moira / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri