Suma aflată în depozitele populației, cele la termen și cele rambursabile după notificare, deschise la băncile din România, a crescut cu peste 1 miliard de lei din luna martie a acestui an, în care a fost declarată pandemia de COVID-19, până la finalul lunii iunie. Mai jos puteți vedea un top al județelor în funcție de banii aflați în depozitele populației, atât în valută cât și în lei.

La finalul lunii iulie, 119,9 miliarde de lei se aflau în depozitele populației, deschise atât în lei cât și în valută. Depozitele în lei însumau 72,5 miliarde de lei, în timp ce depozitele în valută conțineau echivalentul a 47,4 miliarde de lei.

Suma este cu peste 1,3 miliarde de lei mai mare decât cea care se afla în depozitele populației la finalul lunii februarie, cu 11 zile înainte ca Organizația Mondială a Sănătății să declare oficial pandemia de COVID-19.

Citește și De ce ai ține banii în bancă când titlurile de stat sunt investiția zilei pe bursă?

Podiumul clasamentului pe județe este ocupat de către București (inclusiv județul Ilfov), Cluj și Constanța, depozitele populației din aceste 3 zone, atât în valută cât și în lei, ajungând la un total de 52 de miliarde de lei.

Județ Sumă aflată în depozitele populației (lei+ valută)
1, București 40 de miliarde de lei
2. Cluj 7 miliarde de lei
3. Constanța 5 miliarde de lei
4. Timiș 4,3 miliarde de lei
5. Brașov 3,9 miliarde de lei
6. Prahova 3,9 miliarde de lei
7. Iași 3,4 miliarde de lei
8. Dolj 3,1 miliarde de lei
9. Argeș 3,1 miliarde de lei
10. Bihor 2,9 miliarde de lei

*Sumele prezentate în acest clasament reprezintă banii pe care populația îi deține în depozite la termen și depozite rambursabile după notificare, nu sunt luate în calcul și sumele pe care populația le are în contul curent

Citește și Câți bani a făcut într-un an un broker de top de pe bursa românească

De partea cealaltă a clasamentului se află județele Giurgiu (441 de milioane de lei), Caraș-Severin (642 de milioane de lei) și Călărași (660 de milioane de lei).

Sursa foto: Mintr / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri