În perioada aceasta extrem de competitivă pe care o traversăm, noile generații de IT-iști nu mai găsesc o provocare în a fi angajati într-o bancă, cel puțin nu pentru perioade lungi de timp, precizează Ștefan Pătra, Vice President of Financial Services Tremend, în cadrul conferinței Future Banking.

Având în vedere competitivitatea de pe piața muncii, reprezentantul Tremend consideră că o bancă, indiferent de mărime, trebuie să se bazeze pe parteneriate.

”Nu mai sunt multe instituții financiare ce pot face produse pur in house, fără să aibă nevoie de parteneriate realizate cu companiile de tehnologie”, precizează Ștefan Pătra, Vice President of Financial Services Tremend.

Citește și De ce banca te întreabă de unde ai bani?

Cele două tipuri de parteneriate menționate de către reprezentantul Tremend constă în dezvoltarea unei soluții a băncii cu ajutorul unei companii de tehnologie sau cumpărarea unei soluții white label de la un furnizor.

Tehnologiile care vor schimba fața baking-ului în următorii ani

Din rândul tehnologiilor care vor contura fața banking-ului în următorii ani, Ștefan Pătra nominalizează inteligența artificială și cloud banking-ul, oferind mai multe exemple cu privire la aplicabilitatea lor și beneficiile pe care le aduc.

”Inteligența artificială e noul trend, nu este un buzzword. Sunt o sumedenie de implementări ale inteligenței artificiale, de la cognitive computing, ce ușurează interacțiunea cu clientul și interpretează caracteristicile biometrice ale fiecăruia, tot ce înseamnă risk management, fraud detection, precum și scoring în zona de creditare sau în cea tranzacțională”, exemplifică Ștefan Pătra.

În ceea ce privește cloud banking-ul, reprezentantul Tremend precizează că este una dintre zonele care nu sunt exploatate îndeajuns.

”Cloud-ul nu are o penetrare impresionanță în sistemul bancar și evoluția cloud-ului și a serviciilor, nu vorbim doar de găzduirea unei aplicații, este fenomenală. În primul rând, combinarea serviciilor de inteligentă artificială pe infrastructra cloud este incomparabilă cu ce s-ar putea face într-o infrastructură proprie”, adaugă Ștefan Pătra.

Citește și Clienții care au cont BCR și ING vor putea să își vadă conturile într-o singură aplicație


Ștefan Pătra a fost prezent la Future Banking 2020, eveniment organizat de wall-street.ro în parteneriat cu ING Bank România (innovation partner), ING Tech (gold partner), Mastercard (gold partner), Smart Fintech (gold partner), BCR România (gold partner), Temenos (gold partner), Tremend (gold partner), Raiffeisen Bank România (gold partner), First Bank (silver partner), Elevator Lab (silver partner), Banca Transilvania (silver partner), Namirial Group (silver partner), Fintech OS (silver partner), CEC Bank (silver partner), iFactor (silver partner), Modex (silver partner), Info Cert (silver partner), Twispay (silver partner), Prime Dash (silver partner), Beez (silver partner), Citi (silver partner), Inform (sponsor) și Alpha Bank (sponsor).

Sursa foto: REDPIXEL.PL

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri