DOCUMENT| Cîțu o acuză pe Firea de ”furt pe față”: ce ar fi făcut cu banii de ”apă caldă” ai bucureștenilor

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a publicat un document prin care acuză faptul că Primăria Municipiului București a avut bani pentru plata subvențiilor dar a deturnat destinația banilor, în mandatul Gabrielei Firea.

”Primaria Municipiului București a avut bani pentru plata subvențiilor dar a deturnat destinatia banilor! PMB a bugetat banii pentru plata subvențiilor: transport - 1,4 miliarde de lei, energie termică - 935 de milioane de lei”, precizează Florin Cîțu într-o postare pe Facebook.

Acesta explică faptul că veniturile încasate de primărie, așa cum au fost bugetate, au fost de 99% la 30 septembrie 2020, iar prin OUG 135/2020 Ministerul Finanțelor Publice a pus la dispoziția primăriilor încă un miliarde de lei pentru plata facturilor restante.

sursa: Printscreen Florin Cîțu/Facebook

”Primăria București a avut bani, a bugetat subvenția dar nu a plătit subvenția. Cel mai grav și penal, banii bugetați pentru subvenție au fost cheltuiți pe alte proiecte. Acest mod de lucru, de fapt furt pe față, a falimentat RADET, ELCEN și a îmbogățit firmele de casă ale celor care au administrat Bucureștiul în ultimii ani”, adaugă Cîți.

Ministrul Finanţelor Publice continuă astfel lansarea de acuzații la adresa Gabrielei Firea, pe baza informațiilor obținute în urma controlului Inspecţiei Economico-Financiare din MFP la Primăria Municipiului Bucureşti, ce a fost demarat în data de 30 ianuarie 2020 şi a durat până pe data de 10 martie 2020.

Citeste si:
Ministrul Finanţelor: Este ilegal să prezentăm bugetul pe 2021
Ministrul Finanţelor: Este...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri