Elevator Ventures, vehicului de investiții creat de Raiffeisen Bank International, a condus runda de finanțare de 500.000 euro acordata Finqware, un startup care crează infrastructură open banking în cloud și are printre realizări conectarea a 90% din piața bancară din Croația și dezvoltarea soluției de multi-banking a Băncii Transilvania în România.

Investitorii din runda precedentă de finanțare (de 180.000 euro) au participat și la această rundă pentru a susține planurile de expansiune ale companiei.

Finqware a anunțat primele reușite pe scena Open Banking în mai 2020, când a conectat principalele bănci din Croația (90% din piață), într-un proiect alături de OTP Banka.

Ulterior, în septembrie, Banca Transilvania anunța lansarea soluției de multi-banking prin tehnologia Finqware, un moment de referință pentru bankingul românesc. De asemenea, în urma unei competiții susținute de Alpha Bank, tehnologia Finqware a fost testată și în Grecia.

Startup-ul condus de Cosmin Cosma, un fost bancher, va folosi finațararea pentru a continua expansiunea în regiunea Europei Centrale și de Est prin conectarea unui număr tot mai mare de instituții financiare la infrastructura de open banking dezvoltată.

“Pentru Finqware, care are piețele de bază în Europa Centrală și de Est, Elevator Ventures este partenerul perfect pentru a ne susține și a ne asigura că ne continuăm creșterea și ne securizăm piețele din regiune. Fiind brațul de venture capital al unui important jucător bancar, Elevator Ventures are know-how și o înțelegere profundă a ecosistemului financiar regional, care ne poate da un avantaj competitiv. Vedem o cerere mare din partea băncilor din regiune și ne dorim să ajutăm să creeze valoare toți jucătorii financiari, de la startup-uri Fintech și până la bănci de top. Suntem dedicați angajamentului nostru de a deveni partener de inovație pentru orice bancă din regiune care își dorește să pună la treabă Open Banking-ul”, a declarat Cosmin Cosma, Co-Fondator și CEO al Finqware.

Potrivit unor informații din piață finanțarea acordată Finqware ar marca o premieră din punct de vedere legal, fiind prima investiție directă a unui fond de investiții străin într-un startup cu organizarea juridică de SRL. Până acum, startup-urile românești trebuiau să se înregistreze în alte jurisdicții pentru a obține finațare de la fondurile străine de venture capital.

“Investiția noastră în Finqware este în linie cu țelul nostru de a susține creșterea exponențială a fintech-urilor din regiunea ECE. Cu tehnologie la cele mai ridcate standarde și un istoric dovedit de proiecte comerciale de succes, Finqware este bine poziționat pentru a deveni unul dintre liderii Open Banking-ului european în anii ce vor urma”, a declarat și Maximilian Schausberger, Managing Director al Elevator Ventures.

Sursa foto: Finqware

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri