Intesa Sanpaolo Bank a acordat companiei AS Metal Com SRL creditare de 4 milioane de lei, având ca scop asigurarea necesarului de lichiditate pentru desfășurarea activității curente, potrivit unui comunicat remis Redacției Wall-Street.ro.

Facilitatea oferită de subsidiara locală a Grupului Intesa Sanpaolo a fost aprobată cu garanție de la stat și emisă de EximBank în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19 pe care o implementează în urma mandatului primit de la Guvern. Prin această finanțare, Intesa Sanpaolo Bank România pune în aplicare strategia Grupului Intesa Sanpaolo de a susține companiile care fac eforturi pentru minimizarea pierderilor de resurse care ar putea reintra în circuitul economic.

Facem pași importanți în susținerea modelelor de afaceri durabile și oferim soluții financiare avantajoase pentru companiile inovatoare, care au înțeles benefiiciile Economiei Circulare și nevoia optimizării consumului de resurse pentru a preveni și a reduce risipa. Ne bucurăm că în cadrul parteneriatului cu EximBank putem oferi susținere companiei AS Metal Com SRL care, prin activitatea sa, aduce sustenabilitate într-un domeniul în care este un jucător de impact.

- Dan Sandu, CEO Intesa Sanpaolo Bank Romania -

Garanțiile de stat emise de EximBank în cadrul programului de susținere financiară a companiilor mari, reprezintă o facilitate extraordinară pe care companiile, prin intermediul băncilor comerciale, o pot exploata pentru un acces rapid la finanțări pentru capital de lucru sau pentru investiții, oferind în același timp băncilor comerciale un nivel crescut de încredere în viabilitatea structurilor financiare pe care le propun clienților”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

„Economia Circulară impune proceselor industriale de reciclare să răspundă la o dublă provocare: dezvoltarea de tehnologii care să permită tratarea unui input de deșeuri metalice compozite cât mai larg, iar procesele industriale de reciclare nu trebuie să aibă impact asupra mediului (emisii în sol, în aer, în apa). Rezolvarea celor două provocari este dezideratul nostru ambițios pe care împreună cu partenerii noștri îl vom realiza cu siguranță”, a transmis și Constantin Apostol, CEO AS METAL COM, companie care activează în sectorul reciclării deșeurilor metalice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri