BRD a lansat opțiunea încheiere de tranzacții prin apropiere de bancomat a cardurilor fizice emise de BRD (Mastercard sau VISA), sau a dispozitivelor mobile (telefoane sau ceasuri inteligente) pe care sunt înrolate cardurile Mastercard BRD, la ATM-urile BRD cu funcție contactless.

Această nouă funcție este disponibilă și pentru cardurile emise de alte bănci, dacă băncile emitente permit realizarea de tranzacții contactless la automatele din rețelele altor bănci.

Vor putea fi realizate contactless următoarele operațiuni:

  • retrageri de numerar
  • interogări ale soldului
  • obținerea unui mini extras de cont
  • plata facturilor
  • reîncarcarea cartelelor prepay

Banca Transilvania a lansat primul bancomat contactless din țară, fără fantă pentru card, în vara anului 2019. În decurs de trei luni, clienții Băncii Transilvania au făcut peste 600.000 de retrageri contactless de la ATM, conform unui datelor de presă emis de către bancă.

Un pas asemănător în acest sens pe piața bancară din România a fost lansarea de către Libra Internet Bank a Libra Pay, în octombrie 2020, aplicație disponibilă pentru smartphone-uri cu sistem de operare Android, prin care clienții persoane fizice care dețin carduri Libra emise sub sigla Mastercard pot plăti cu telefonul in locul cardului și, de asemenea, pot retrage bani de la bancomatele care dispun de tehnologie contactless și au afișată sigla Mastercard.

O altă facilitate în drumul digitalizării pe care s-au angajat băncile din România este aceea de a obține unui credit prin mijloace 100% online, care a început să intre în ofertele tot mai multor bănci. Lucrul acesta fost accelerat de necesitatea limitării contactelor fizice în perioada pandemiei. Un credit online se poate obține mult mai rapid decât unul luat din scursală, iar solicitarea sa se poate face și din dormitorul locuinței sau în timpul vacanței.

Sursa foto: BRD

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri