Înregistrarea în Spațiul Privat Virtual a devenit obligatorie pentru anumite categorii de persoane de la 1 martie, iar cei care nu o fac riscă să fie amendați sau să piardă anumite facilități fiscale.

Această obligativitate revine persoanelor juridice, asocierilor și altor entități fără personalitate juridică, persoanelor fizice care desfășoară o profesie li independent ca persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale întreprinderilor familiale.

Citește și: Înregistrarea în SPV devine obligatorie pentru anumite persoane. Ce se riscă cei care nu o fac

Pentru înregistrarea în SPV al ANAF trebuie să parcurgi câțiva pași care sunt relativ facili. Vei începe prin a-ți deschide cont pe site-ul ANAF AICI alegând opțiunea "Înregistrare cu parolă". Urmând secțiunile ce trebuie completate, vei bifa, la Tipul de aprobare, varianta "Identificare vizuală on-line (sistem video)". Atenție, pentru încărcarea documentului de identitate (Permis de șoferi, CI sau Pașaport) trebuie să introduci mai întâi fotografia/scan-ul într-un fișier de tip ZIP.

După finalizarea acestei etape vei primi automat un e-mail pe adresa pe care ai folosit-o pentru completare, care te va înștiința că ai la dispoziție 10 zile pentru a te programa online în vederea identificării vizuale.

După ce ai trecut prin etapa identificării online, care nu durează decât câteva secunde (îți vor fi trimise pe adresa de e-mail, cu puțin timp înainte de momentul programării, atât un link pentru descărcarea softului Zoom, cât și linkul invitației în ședința Zoom), va trebui să aștepți – nu mai mult de 20 de minute – primirea câtorva e-mail-uri.

Acestea îți vor confirma aprobarea și apoi activarea contului tău în SPV ANAF, după care vei putea să te loghezi AICI cu user-ul și parola pe care le-ai ales în prima etapă a înregistrării.

ANAF a pus la dispoziție și un tutorial video pentru cei care doresc să se înregistreze în SPV la termen.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri