Până și Vladimir Soloviev, o gazdă a unei emisiuni TV de stat din Rusia, a înghițit cu greu scufundarea navei-amiral a flotei Kremlinului, Moskva, așa că a aruncat câteva replici la adresa Armatei ruse.

Crucișătorul rus s-a scufundat în flăcări după ce ar fi fost lovită de două rachete Neptun ale ucrainenilor, potrivit Kievului, însă Rusia susține că totul ar fi fost cauzat de un incendiu de la bord, declanșat din „neglijență”.

„Explicați-mi și mie cum de ați putut pierde nava. Spuneți-mi ce făceați în momentul ăla în acel loc din Marea Neagră”, a exclamat acesta în emisiunea sa, una dintre cele mai populare din Rusia, potrivit The Guardian.

Soloviev rămâne, cu toate acestea, un susținător al lui Puțin și al războiului. Această izbucnire arată măsura în care stresul legat de războiul pe care îl duce Putin în Ucraina crește cu cât se apropie intrarea în a treia lună de lupte.

Oficialii Kremlinului nu au arătat, în schimb, niciun semn de opoziție. Putin a decorat Brigada Motorizată a 64-a pentru „enormul eroism și curaj”, după ce aceeași unitate a fost acuzată de Ucraina pentru comiterea crimelor de război în Bucha.

Pe măsură ce costurile invaziei au crescut, s-au ivit totuși anumiți critici neașteptați ai războiului și care au devenit tot mai vocali în sânul societății ruse.

„Nu văd niciun beneficiar al acestui război nebun. Oameni inocenți și soldați sunt uciși. Generalii s-au trezit din lâncezeala lor și înțeleg în sfârșit că au o armată bună de nimic. Până la urmă cum ar putea armata să fie în stare bună, când totul în țara asta este prost și îmbibat de nepotism, lașitate și slugărnicie”, a răbufnit anterior Oleg Tinkov, om de afaceri rus.

„Dragă Occident, dă-i șansa lui Putin să scape cu fața curată din acest război și opriți războiul”, a mai spui Oleg.

„Se poate observa că soarta lui Puțin, a Rusiei și a societății ca întreg devin una și același lucru”, a afirmat Greg Yudin, sociolog.

„Aud tot mai des că deși oamenii se gândesc că războiul ar fi putea să fie o greșeală, aceiași oameni spun că nu mai este cale de întoarcere și că «trebuie să mergem până la capăt»”, a mai spus cercetătorul.

Sursa foto: Captură Twitter

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri