Planurile de vacanță de vară ar putea fi schimbate anul acesta, însă nu din cauza pandemiei, cum s-a întâmplat în 2021 și 2020, ci din cauza scumpirilor la majoritatea categoriilor de produse și servicii.

De fapt, 69% dintre americanii care spun că își vor lua o vacanță în această vară anticipează că va trebui să își schimbe planurile de călătorie, deoarece prețurile au crescut la niveluri record, arată un sondaj al Bankrate.com și citat de CNBC.

În bătălia dintre cererea care s-a acumulat în ultimii doi ani și costurile în creștere, dorința de a călători ar putea câștiga în continuare pentru mulți oameni, prezice Ted Rossman, analist principal în industrie la Bankrate.com.

Principalele schimbări pe care oamenii le-au indicat că le pot face includ mai puține călătorii și călătorii pe distanțe mai scurte.

Cele mai frecvente destinații pe care oamenii le vizează în această vară includ plajele, cu 37% dintre respondenți; sejururi, 28%; orașe, 27%. Între timp, 21% plănuiesc să viziteze parcuri naționale, 17% plănuiesc să rămână în campinguri, 14% vor vizita parcuri de distracție, 12% vor călători internațional și 11% plănuiesc să facă o croazieră.

Totuși, nu toată lumea plănuiește o evadare de vară. Dintre americani, cei mai înclinați să planifice o excursie sunt adulții cu venituri anuale ale gospodăriei de 100.000 dolari și mai mult, cu 75% dintre respondenți. În comparație, 56% dintre cei care câștigă mai puțin de 50.000 dolari pe an plănuiesc să facă o călătorie.

Părinții copiilor sub 18 ani au, de asemenea, mai multe șanse să planifice o vacanță în această vară, cu 75% dintre ei răspunzând în acest fel sondajului, față de 61% dintre părinții cu copii adulți la și 56% dintre cei care nu sunt părinți.

Adulții mai tineri au, de asemenea, mai multe șanse să spună că sunt foarte sau oarecum probabil să aibă o evadare de vară, cu 72% dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani și 65% dintre millenials cu vârsta cuprinsă între 26 și 41 de ani.

În același timp, 61% dintre reprezentanții generației X, cu vârsta de 42-57 de ani, au răspuns că vor pleca în vacanță în vară, iar dintre dintre baby boomers (58-76 de ani), 58% au răspuns în acest fel.

Sondajul online, care a inclus 2.676 de adulți, a fost realizat între 30 martie și 1 aprilie.

Un sondaj CNBC + Acorns Invest in You, realizat de Momentive în martie, a constatat că 40% dintre adulții din SUA au spus că ar anula o vacanță sau o călătorie dacă prețurile de consum continuă să crească.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri