Jumătate dintre români spun că nu au fost niciodată la stomatolog, fie pentru că nu consideră că au nevoie, fie din lipsa banilor, arată datele unui studiu Kantar realizat la începutul acestui an. TBI Bank împreună cu Clinicile Dentare Dr. Leahu au lansat instrumentul de plată alternativă de tip Cumpără acum, Plătește mai târziu (BNPL) pentru cei care au nevoie de servicii stomatologice, dar nu își permit să le plătească.

Soluția de plată „Cumpără acum, Plătește mai târziu” permite consumatorilor să împartă costul total al oricărei proceduri stomatologice în rate fără dobândă sau comisioane. Procesul de aprobare durează câteva minute și poate avea loc chiar în clinică.

Acest instrument de finanțare este accesibil atât pentru proceduri de rutină sau de prevenție, cât și pentru cele mai complexe și implicit costisitoare, având în vedere că unele lucrări dentare pot costa și peste 3.000 de euro. Achitarea integrală a unei astfel de lucrări, fără presiuni financiare, poate reprezenta o provocare pentru oricine, dar un sistem de rate inteligent ar putea însemna un cost lunar de circa 150 de euro, în medie, pentru o perioadă de 24 de luni, spun reprezentanții TBI Bank.

„Continuăm parteneriatul strategic dintre tbi și Clinicile Dentare Dr. Leahu, încheiat în urmă cu doi ani. Prin opțiunea plății în rate lunare fără dobândă, atenuăm povara financiară pe care o pot resimți clienții și le facilităm accesul la îngrijirea medicală de care au nevoie. Iar în același timp, ajutăm și furnizorii de servicii medicale să își crească veniturile prin eliminarea barierei prețului pentru pacienții lor”, spune Ionuț Sabadac, VP Merchant Solutions, tbi bank.

Dintre românii care merg mai des la dentist, circa 8% ajung o dată pe lună sau chiar mai frecvent, iar bugetul alocat serviciilor stomatologice este cu 17% mai mare în acest an, ajungând la o medie anuală de aproximativ 2.000 lei, potrivit studiului Kantar. Cele mai uzuale tratamente de prevenție sunt consultul, radiografia și procedurile de igienizare profesională.

„Deși educăm de mulți ani pacientul român, accentuând importanța prevenției și faptul că sănătatea generală începe cu dinții, iar imunitatea este influențată semnificativ de accesul la serviciile stomatologice, studiile și realitatea ne arată că al doilea motiv major pentru care acesta nu ajunge la medicul stomatolog este lipsa resurselor, a banilor, în principal”, a declarat Dr. Ionuț Leahu, fondator și CEO al Rețelei Clinicile Dentare Dr. Leahu.

Sursa foto: alphaspirit/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri