Reteaua de clinici dentare Dr. Leahu tinteste dublarea cifrei de afaceri pentru anul acesta, comparativ cu anul trecut cand a inregistrat 17 milioane lei. Clinicile Dr. Leahu numara in prezent 5 unitati, dintre care una este in afara Bucurestiului si urmeaza sa se extinda cu inca o noua unitate pana la sfarsitul anului. Despre planurile de viitor ale companiei, dar si despre problemele intalnite pe piata de servicii stomatologice in Romania, a relatat, intr-un interviu acordat wall-street.ro, Ionut Leahu, fondatorul retelei.

Dupa ce in luna aprilie a inaugurat prima clinica din afara Bucurestiului, la Pitesti, compania isi propune sa se extinda cu inca 5 spatii noi in alte orase din tara. De la inceputul anului si pana in luna august clinicile au inregistrat o crestere de 75% a veniturilor, comparativ cu aceeasi perioada din 2017 si se estimeaza ca vor atinge in jur de 33 milioane lei pana la finalul anului.

“Anul acesta am reusit sa deschidem o clinica dentara in Pitesti, care deja in a patra luna si-a depasit obiectivele financiare. Urmeaza ca la inceputul lunii octombrie sa deschidem o clinica noua in Timisoara, apoi in noiembrie vom incepe amenajarile pentru o alta clinica in Cluj. Mai vrem sa deschidem o clinica si in Bucuresti, dar dat fiind ca ne-am crescut asteptarile destul de mult, adica ne uitam la locatii mai mari si mai potrivite, a devenit mai complicat sa gasim ce vrem”, a precizat Ionut Leahu.

Fondatorul retelei de clinici dentare sustine ca deschiderea unei noi clinici dureaza 3-6 luni. 20% din totalul investitiilor alocate extinderii de anul acesta sunt alocate din profitul obtinut anul trecut, iar restul sunt credite. Pentru anul viitor, compania are in plan sa deschida unitati noi in cel putin 3 orase, Constanta, Brasov, Targu Muresti, Iasi sau Bacau fiind analizate pentru potentiale locatii.

Ce trebuie de facut ca serviciile stomatologice sa nu mai considerate un lux?

Dr. Ionut Leahu considera ca cel important factor in sanatatea dentara este educatia.“Noi de 4 ani, pe toate canalele pe care reusim sa ajungem, spunem aceleasi lucruri: mergeti la dentist de doua ori pe an, spalati-va pe dinti dimineata si seara si ca problemele nu se trateaza singure acasa. Totodata, incercam sa ii educam pe pacienti sa isi aleaga corect dentistul - de la a merge la un singur dentist de 20 de ani spre la a merge la o echipa de medici, pentru ca nevoile individului se schimba in functie de varsta, iar un singur dentist nu e de fiecare data bun la toate”, a explicat medicul stomatolog.

Ionut Leahu despre problemele din piata de servicii stomatologice

Cum putem beneficia de servicii stomatologice decontate

Clinicile Dr. Leahu au incheiat un contrat cu CNAS prin care trateaza copii, insa bugetul pentru aceste servicii sunt foarte limitate, fiind consumate in primele zile. 1.800 lei este suma alocata unui medic stomatolog pe luna pentru a trata probelemele dentare ale copiilor.

“In general, in Romania se spune ca serviciile unui dentist sunt scumpe, dar nu se intreaba nimeni de ce nu pot beneficia prin asigurarile de sanatate platite si de servicii stomatologice decontate? Daca s-ar crea o presiune sociala prin care cel putin copiii sa beneficieze de servicii gratuite. Bugetul pentru fiecare medic in prezent este foarte mic, cum sa tratez eu mai multi copii? Cum sa procedez, primul venit, primul servit? Se intampla sa am un copil cu probleme mai grave, dar pentru care nu mai am buget, ce fac atunci? Ar trebui modificat bugetul asa incat sa fie o suma anumita per copil, nu per medic”, a mentionat medicul.

Cum ar arata un program national de preventie in stomatologie?

“Eu cred ca un program national de preventie ar trebui, in primul rand, sa inceapa cu un proiect, sprijinit de Ministerul Educatiei si Ministerul Sanatatii, prin care studentii si rezidentii de la stomatologie sa mearga prin scoli si sa ofere consultatii primare. Nu au nevoie de un cabinet, e suficient o clasa in care vii cu trusele de unica folosinta si faci consultatii, apoi faci fise si centralizezi rezultatele din cel putin 10 orase ale tarii, ca sa poti sa intelegi cat de mare este dezastrul in acest domeniu. Inainte de a realiza un program national trebuie sa stim cat de mare este problema, pentru ca noi am observat ca nu exista pacient fara carie dentara, procentul este foarte apropiat de 100%. Astfel, avem nevoie de date pentru a face un program de preventie, trebuie sa stim ce sa prevenim si ce sa tratam, iar in acest mod se poate estima si un buget de care este nevoie”, a explicat dr. Leahu.

Dr. Leahu sustine ca pentru inceput o solutie buna ar fi ca serviciile stomatologice pentru copiii de pana in 14 ani sa fie gratuite. “Se dau vouchere pentru vacante in Grecia, pentru biciclete si altele, dar pentru sanatatea dentara nu s-a facut nimic. Este nevoie de o politica de sanatate in domeniul stomatologiei, pentru ca totul este lasat in tara asta la latitudinea antreprenorilor, daca mediul privat nu face nimic, atunci nu se intampla nimic nici din partea autoritatilor. Asta este foarte ciudat in tara noastra in zona de stomatologie, chiar nimeni sa nu faca nimic?”, a incheiat fondatorul retelei de clinici dentare Dr. Leahu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri