Toate studiile realizate în ultimii ani arată că oamenii sunt din ce în ce mai preocupați de sănătatea și aspectul lor fizic, iar această evoluție se datorează și accesului facil la informații în mediul online. Ne dorim o siluetă perfectă și suntem dispuși să facem aproape orice pentru a o obține. Am discutat cu Romeo Căzănescu, Country Director Herbalife România, despre cum s-a adaptat modelul de business Herbalife la comportamentul consumatorilor din ultimii ani, ce suplimente sunt printre cele mai cerute în prezent, care sunt greșelile pe care le fac mulți atunci când vor să slăbească, dar și cum susține Herbalife România performanța sportivilor care vor participa la Jocurile Olimpice în această vară.

  • Cum se prezintă Herbalife în 2024. Care sunt în prezent cele mai cerute produse? S-a schimbat comportamentul publicului?

Herbalife este în continuare brandul numărul 1 în lume pentru controlul greutății și wellbeing, conform Euromonitor 2023. Ne menținem de ani buni această poziție şi obişnuim să lansăm anual produse invoatoare care să răspundă nevoilor pieței şi să le oferim oamenilor soluţii pentru a se bucura de o viață cu sport și mișcare, beneficiind în același timp de un somn de calitate, hidratare adecvată și odihnă. Ca şi preferinţe ale consumatorilor, shake-urile înlocuitoare de masă, precum Formula 1, rămân în topul alegerilor. Apoi, avem Protein Drink Mix, suplimentul proteic ce este acum disponibil și în varianta 100% vegană. De asemenea, ceaiul pe bază de plante și băutura concentrată Herbal Aloe sunt alte două produse foarte solicitate, la fel ca batoanele proteice, fie că vorbim de cele înlocuitoare de masă F1 express, de batoanele H24 Achieve sau cele care asigură gustarea proteică ideală on-the-go.

Am observat o creștere a cerințelor pentru produsele vegane și o schimbare a felului în care oamenii văd nutriția. “Raportul Herbalife privind nivelul de sănătate și fericire”, bazat pe un sondaj realizat de IPSOS, ne-a arătat că tiparele alimentare tradiționale ale românilor se schimbă. Doar 35% dintre români mai consideră că cele trei mese tradiționale pe zi sunt esențiale pentru o dietă sănătoasă și echilibrată. Acest lucru sugerează o schimbare către o alimentație care presupune cantități mici de alimente dar servite mai des pe parcursul unei zile. S-ar putea ca suplimentele nutritive să joace un rol în această nouă abordare, deoarece reduc decalajul dintre mese într-un mod mai sănătos.
Studiul pe care l-am menționat a analizat și alte aspecte legate de nutriție, obiceiurile de activitate fizică, rutina de somn și nivelul de “fericire” pe care fiecare persoană îl percepe. Aflăm că 84% dintre românii care se consideră fericiți au declarat că sunt de asemenea și sănătoși. Percepem astfel o legătură strânsă între o stare bună de sănătate și fericire, fapt care se aliniază puternic cu abordarea noastră holistică a sănătății și a stării generale de bine.

  • Traversăm o perioadă în care, prin prisma social media, oamenii pun din ce în ce mai mult preț pe aspectul fizic și sănătate. V-ați adaptat modelul de business pentru a întâmpina această cerere?

Scopul Herbalife este de a ajuta oamenii să-și trăiască viața la cel mai înalt nivel. Ei pot obține acest lucru printr-o nutriție excelentă, combinată cu activitate fizică, ceea ce aduce mari beneficii pentru sănătatea fizică și mentală, așa cum arată raportul nostru privind nivelul de sănătate și fericire. Desigur, un stil de viață sănătos și activ te va ajuta să ai o formă fizică bună și să arăți mai bine din punct de vedere estetic, însă, pentru noi, scopul final este să realizăm că o stare de sănătate bună înseamnă să te poți bucura din plin de viață și să "înflorești".

Studiu menționat anterior ne-a arătat că aproape o treime dintre români, mai precis 28%, face mișcare în mod regulat (de mai mult de trei ori pe săptămână), ceea ce este minunat. Dar modul în care fac mișcare este în schimbare. În timp ce pandemia ne-a forțat să facem exerciții fizice singuri, în perioada post-COVID a avut loc o revenire a conceputului "împreună". ”Conexiunea" și "comunitatea" sunt citate ca parte integrantă a stării de bine. Iar datele au confirmat acest lucru. 44% dintre respondenți spun că au un abonament la o sală de sport pentru că le place să facă parte dintr-un grup și se bucură de motivația dată de membrii acestuia. Noi știm acest lucru de foarte mult timp și anume că apartenența la un grup chiar îți poate oferi motivația necesară pentru ca tu să-ți atingi obiectivele de sănătate și wellness. Acesta este și punctul în care diferența făcută de Distribuitorii Herbalife ne deosebește de celelalte branduri.

Atunci când alegi să cumperi produsele Herbalife, ai alături de tine un Distribuitor Independent care te va ajuta să-ți stabilești obiectivele wellness, te va susține pe tot parcursul acestei călătorii și te va sfătui în legătură cu produsele care funcționează cel mai bine pentru tine. Majoritatea Distribuitorilor au cluburi wellness și fit-cluburi - comunități extraordinare, unde oameni împărtășesc aceleași obiective.

Cluburile wellness îți oferă ocazia de a testa produsele și de a afla de la alții cum au funcționat aceste produse pentru ei. Fit-cluburile oferă clase de fitness, organizează curse de alergare sau chiar antrenamente pentru maratoane.

Faptul că ai alături de tine pe cineva care să te sprijine în mod constant atestă eficiența și longevitatea Herbalife la nivel global.

  • Cum sunt distribuite produsele Herbalife în prezent în România? Câți distribuitori aveți?

Produsele Herbalife sunt disponibile exclusiv prin intermediul Distribuitorilor Independenți Herbalife. În prezent avem mii de distribuitori în România. La nivel global sunt peste 1 milion de Distribuitori în cele peste 90 de țări în care Herbalife operează.

Care sunt cele mai dese greșeli pe care le fac oamenii când urmează un program de slăbit pe bază de suplimente?

Există câteva capcane în care oamenii pot cădea. Una dintre ele este că așteaptă rezultatele la doar câteva zile de la administrarea unui supliment. Este nevoie de timp pentru a obține rezultate. Dacă ești consecvent, aceste rezultate vor apărea, având în același timp un stil de viață sănătos și activ.

Apoi, unii oameni consideră că, atunci când iau suplimente nutritive, pot consuma în voie alimente mai puțin sănătoase, crezând că suplimentele ar putea cumva să contracareze alegerile alimentare. Consumul suplimentelor nutritive se face corect întotdeauna în cadrul unei diete echilibrate şi variate, ca parte a unui stil de viaţă sănătos și activ.

Putem fi ușor copleșiți și confuzi de numeroasele opțiuni de suplimente nutritive care sunt disponibile pe piață, și asta ar putea duce la o alegere nepotrivită. Din păcate, se știe că unele suplimente promovează beneficii nefondate pentru sănătate. De aceea, este important să studiem atent opțiunile și să alegem un brand cu un istoric bun și produse susținute de cercetări științifice de încredere. Herbalife are o istorie de peste patru decenii și este liderul global în materie de suplimente de nutriție pentru performanță sportivă și controlul greutății.

  • 2024 este an olimpic, iar Herbalife susține federații sportive din întreaga lume. Cum se prezintă situația în România? Cu cine colaborați? Ce produse folosesc pentru a obține performanță?

Herbalife colaborează cu sportivi din întreaga lume și înțelege că, pentru a atinge performanța dorită, este importantă nutriția de calitate, susținută de știință. Herbalife România este Partenerul Oficial în Nutriție pentru Lotul Olimpic de Canotaj al României, pentru FC Farul Constanța, pentru multiplul campion național la triathlon și duathlon, Ciprian Bălănescu. Din 2022, suntem Partenerul Oficial în Nutriție pentru Dorin Alexe, Triplu Campion European la Karate. Toți acești sportivi folosesc gama de produse pentru nutriție sportivă, Herbalife 24, certificată Informed Sport. Produsele din această gamă acoperă toate nevoile unui sportiv: avem produse pre-workout, produse care se consumă în timpul antrenamentului și produse care te ajută să te recuperezi post-workout. Lotul Olimpic de Canotaj al României va merge anul acesta la Paris. Suntem încrezători că vor avea rezultate extraordinare și se vor întoarce din nou cu medalii acasă, făcându-ne mândri de performanța lor, așa cum se întâmplă la toate competițiile la care participă.

  • Cum sunt analizate și controlate produsele Herbalife24 pe care le consumă sportivii pentru a respecta toate standardele sportive internaționale?

Toate produsele din gama Herbalife 24 sunt certificate Informed Sport. Ce înseamnă acest lucru? Programul de asigurare a calității Informed-Sport certifică faptul că un eșantion din lotul din care a fost creat acest produs a fost testat de laboratorul de antidoping de clasă mondială de la LGC și s-a constatat că nu conține substanțe interzise. Testăm, retestăm și testăm din nou, atât pe plan intern cât și prin organizații terțe de certificare, și obținem astfel validarea că produsele noastre sunt cele mai bune din categoriile respective. Sunt implicați peste 300 de oameni de știință care asigură calitatea și respectarea strictă a reglementărilor guvernamentale și avem un proces amplu și riguros de producție și de asigurare a calității. Se efectuează peste 300.000 de teste asupra produselor noastre în fiecare an pentru a verifica puritatea ingredientelor, valoarea nutrițională și gustul.

Sursa foto: HerbalLife

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri