Situaţia economică generală din ultimele luni ne obligă să ne folosim la capacitate maximă ingeniozitatea pentru a putea face faţă tuturor provocărilor. Fie pentru cheltuielile zilnice, fie pentru cele apărute surprinzător, avem nevoie adesea de ajutor. Iată ce opțIuni avem, dacă nu dorim să apelăm la un credit de nevoi personale.

Fie că veniturile lunare sunt prea mici pentru a face faţă creşterii preţurilor din ultimele luni ori că apar destul de des cheltuieli neplanificate, oamenii trebuie să găsească soluţii pentru a depăşi cu bine această perioadă. Instabilitatea economică ce a pus stăpânire în acest an pe ţara noastră, şi nu numai, pare că abia acum îşi arată cu adevărat puterea.

Indiferent care sunt veniturile lunare, scumpirile din ultimele luni și-au pus amprenta asupra noastră. Iar atunci când apar cheltuieli semnificative neplanificate, bugetul întregii familii are de suferit. Dacă în trecut, în astfel de situații, eram obligați să apelăm la un ajutor financiar din partea rudelor sau apropiaților, iată că acum lucrurile au evoluat. Astfel, pentru a nu mai apela la cunoscuți, avem la dispoziție o serie de produse financiare create special pentru a ne fi de ajutor atunci când avem nevoie. Fie că apelăm la un card credit orange money, fie la o descoperire de card sau chiar la un credit de nevoi personale, în prezent putem beneficia de diverse ajutoare financiare. Iată care sunt câteva dintre ele și, mai ales, care sunt caracteristicile ce pot face o mare diferență:

1. Cardurile de credit

Cardurile de cumpărături, așa cum mai sunt cunoscute cardurile de credit, sunt cea mai bună variantă pentru achizițiile cu o valoare medie, atunci când nu dorim să ne destabilizăm bugetul. Principiul lor este unul simplu: fie orice achiziție din unul din magazinele partenere, fizice sau online, poate fi achitată în rate fixe fără dobândă, fie putem transforma orice plată, la orice magazin din lume, mai mare decât o anumită sumă stabilită de bancă în rate fără dobândă. Suplimentar, fiecare bancă emitentă oferă câteva beneficii precum transformarea punctelor acumulate în credit (cashback). Costurile extra ale cardurilor de credit sunt cele de întreținere anuală, ce nu depășesc câteva zeci de lei. Însă, dacă dorim să scoatem o sumă fixă cash de pe acest tip de credit, dobânda nu este deloc prietenoasă, aceasta nefiind una din caracteristicile lui principale.

2. Overdraftul

Descoperirea de cont, cunoscută în termeni financiari drept overdraft, este un serviciu oferit de banca emitentă a cardului de debit. Este ideală pentru cei ce au nevoie de o sumă de bani și nu mai dispun de ea din venitul lunar. Pentru a nu apela la ajutorul apropiaților, un overdraft este soluția potrivită. Acesta este un credit acordat de bancă în cuantum de câteva salarii, pe care îl poți păstra în cont și folosi doar la nevoie. Dobânzile acestuia diferă în funcție de banca emitentă însă, spre deosebire de creditul de nevoi personale, acesta este mult mai ușor de obținut de către solicitant.

3. Creditul de nevoi personale

Dacă avem nevoie de o sumă mai mare de bani, atunci creditul de nevoi personale poate fi singura soluție. În funcție de bancă, acesta are costuri diferite. Totuși, dacă solicitantul are un istoric financiar bun, fără întârzieri la rate și fără să fie în biroul de credite, procesul de creditare este destul de rapid. Suma dorită poate fi acceptată de bancă dacă există un scor fico bun, mai ales că acum condițiile de acordare a creditelor au fost înăsprite.

Orice modalitate am alege, este important să o facem analizând corect nevoile noastre, dar și posibilitățile de rambursare și, mai ales, dobânzile și costurile extra ale fiecăreia. Cu o atenție sporită, putem trece cu bine pentru această perioadă dificilă din punct de vedere economic.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri