ANAF a scos la licitație un avion de pasageri, aparținând afaceristului Ovidiu Tender, prețul de pornire fiind unul infim pentru un asemenea bun. Licitația va începe de la suma de 249.725 lei (la care se adaugă T.V.A. în cotă de 19%), aproximativ 50 de mii de euro, fiind mai ieftin decât ultimul BMW Seria 5 anunțat de nemți.

După ce i-a obișnuit pe români cu apartamente, mașini sau alte bunuri confiscate, ANAF scoate la vânzare un avion de pasageri aparținând companiei SC TANDER SA. Aeronava McDonnel Douglas, tip DC9-82 (MD 82), nr. fabricație 49119, nr. înmatr. YR-OTN a fost scoasă la licitație de Fisc, data limită pentru depunerea ofertei fiind 8 august 2023.

Avioanele au aparținut companiei Tender SA., aflată în insolvență în acest moment. Ele au fost cumpărate acum un deceniu și jumătate de omul de afaceri Ovidiu Tender, unul dintre cei mai bogați români, cu o avere care ar fi ajuns la un moment dat la 850 de milioane de dolari.

Tender susținea atunci că ar fi cheltuit pe aeronavele McDonnell Douglas și pe un Fairchild Dornier 328-300 Jet în jur de 45 de milioane de dolari. Aparatele de zbor au fost folosite de linia sa aeriană, Jetran Air. Ulterior, Tender a ajuns după gratii pentru câțiva ani, fiind condamnat în dosarul Rafo-Carom.

Magazinul ANAF: Cât costă și ce poți cumpăra din marfa confiscată de la evazioniști

Magazinele ANAF sunt locurile în care Fiscul vinde marfa confiscată de la românii care practică evaziunea fiscală. Acestea sunt destinate produselor neperisabile, cu valoare mică și cuprind în general produse de menaj sau îmbrăcăminte. Prețurile bunurilor sunt mai mici decât celor din second-handuri: prețul mediu al produselor din magazin depășește cu greu 10 lei.

În România există un total de 8 magazine ANAF care comercializează produse confiscate, toate în localități diferite. Magazinul de bunuri confiscate din București de află în Sectorul 4, pe strada Măriuca, nr.14. Programul de funcționare a magazinului este de luni până joi de la 08:30 la 16:00, iar vinerea de la 08:30 la 14:00.

Sursa foto: ANAF

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri