Nokia a anuntat luni noul Nokia 500, un smartphone cu ecran tactil din gama entry level, cu procesor de 1 Ghz, ecran tactil capacitiv de 3,2 inci ce ruleaza la rezolutie de 640 x 360, camera de 5 MP, memorie interna de 2 GB si slot pentru microSD.
Terminalul va fi disponibil incepand cu al treilea trimestru al anului curent in varianta negru, urmand pana la finalul anului si varianta pe alb. Telefonul va costa circa 150 euro, fara taxe si subventii.

Procesorul de 1 Ghz poate parea putin avand in vedere pleiada de terminale Android cu procesoare dual-core de 1,2 Ghz dar Symbian a avut intotdeauna procesoare de viteze reduse. Chiar si “telefoanele stindard” ale companiei finlandeze, E7 si N8, ruleaza pe procesoare de 680 Mhz.

Oficialii finlandezi spun ca telefonul va avea o autonomie de 5-7 ore de convorbiri si pana la 450 de ore in stand-by. Terminalul cantareste 93 g si dispune de conectivitate WiFi, WCMDA/UMTS, Bluetooth 2.1+EDR.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri