“Ei traiesc pe o alta lume. Orice programator isi gaseste un alt job in 24 de ore si ia 100 de euro in plus. Spune ca el a facut si Charisma (n.red. software de business creat de companie) si tot. De exemplu, m-a sunat cineva si mi-a spus ca ii pare rau ca mi-a luat un om cheie. Si l-am intrebat cum il cheama si nici nu stiam cine este. I-am spus ca nu lucrase niciodata la Charisma. Mi-au plecat oameni pentru a merge sa lucreze in companii care au cinci angajati intr-un bloc. Si spun ca lucreaza doua saptamani din patru. Si le spun<<Pai tu nu ai nici 30 de ani. Iti propui sa lucrezi doua saptamani din patru?>>”, afirma managerul.

El adauga ca, “din pacate”, a marit si anul acesta salariile cu aproximativ 10% si va face acest lucru si in 2012.

In luna august, un angajat din domeniul serviciilor informatice castiga circa 3.554 de lei pe luna, acestea fiind cele mai mari salarii din economie, conform Institutului National de Statistica.

Dragan afirma ca in Romania exista o neconcordanta intre faptul ca salariile sunt in continuare majorate desi piata IT nu creste, un lucru care nu se intampla in Europa.

In prezent, compania are peste 1.500 de clienti din 25 de tari si a deschis birouri in Grecia, Bulgaria, Serbia si Qatar. Pana la finalul anului, va mai deschide un birou in Austria.

Citeste si:

Odata cu expansiunea companiei in strainatate, si pretentiile angajatilor sai au crescut.

“Nu va inchipuiti ca lucreaza in Afganistan. Stau la Praga, Atena. Unul dintre ei mi-a cerut bona. A zis ca este de acord sa lucreze in alta parte, dar are nevoie de bona. Altul mi-a cerut o masina mai mare pentru ca acum are doi copii si in fiecare saptamana merge la tara si nu ii mai incap lucrurile in masina. Lucrurile nu se vor imbunatati. Nu s-a schimbat absolut nimic in criza. Am facut un sondaj in companie si oamenii au spus ca nu exista criza. Ca este in mintea managementului. Angajatii vor fi rasfatati in continuare”, mai spune Liviu Dragan.

In prezent, Totalsoft are circa 450 de angajati.

Anul acesta, producatorul de software va ajunge la afaceri de circa 25 de milioane de euro si un profit operational in jurul a cinci milioane de euro. Conducerea Totalsoft isi doreste sa dubleze cifra de afaceri si profitul companiei pana in 2014.

Florin Talpes: Putina lume stie ca un absolvent de IT poate castiga 1.000 de euro dupa un an