Bugetul Ministerului Comunicatiilor va creste cu 24% in 2012

Bugetul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCSI) pentru anul 2012 a primit avizul comisiilor parlamentare de specialitate, acesta urmand sa creasca cu 24% la 266 milioane de lei anul viitor, scrie Mediafax.

"Bugetul Ministerului Comunicatiilor pentru 2012 prevede o crestere de 24%, la 266 milioane de lei. Pentru cheltuielile de personal, bugetul este unul de austeritate, pentru ca, fata de 2011, suma prevazuta va fi cu 18,2% mai redusa, respectiv 7,5 milioane de lei. In schimb, cheltuielile pentru proiectele cu finantare din fonduri externe nerambursabile si cele de cercetare-dezvoltare au crescut", a declarat ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme.

Astfel, suma alocata pentru proiectele cu finantare din fonduri externe nerambursabile a urcat de peste patru ori, la 53 milioane de lei, iar cheltuielile de cercetare-dezvoltare vor atinge 3,71 milioane de lei , de la 2,39 milioane de lei in acest an.

Doua amendamente depuse, ambele respinse

Vreme a adaugat ca au fost depuse doua amendamente la proiectul de buget, ambele respinse.

"Unul viza finantarea unui proiect IT in cadrul primariei municipiului Lugoj in valoare de 1,8 milioane de lei, din care contributia ministerului se ridica la circa 400.000 de lei, iar altul se referea la injumatatirea cresterii bugetului institutiei in 2012 si redirectionarea sumei catre Ministerul Administratiei si Internelor", a mai spus Vreme.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri