Cosmote Romania, in parteneriat cu Piconet a lansat serviciul de plata a parcarii prin SMS in orasele Timisoara, Resita, Oradea si Satu Mare. Procesul de plata a parcarii va fi astfel simplificat, iar utilizatorii serviciului vor economisi mai mult timp. Serviciul era deja disponibil in retelele Vodafone si Orange.
Serviciul este disponibil prin intermediul sistemului TPark de plata a parcarii prin SMS, oferit ca Software As a Service (SaaS) administratorilor de parcari, sistem lansat in Timisoara in 2006 si introdus ulterior in Oradea in 2008 si in Satu Mare in 2011.

In anul 2011 s-au inregistrat peste 500.000 de plati prin SMS a parcarii in sistemul TPark operat de Piconet in Timisoara, Oradea si Satu Mare.

Utilizatorii Cosmote care doresc sa parcheze in parcarile publice din Timisoara si Resita pot alege plata pentru 90 de minute sau pentru toata ziua prin trimiterea unui SMS cu numele zonei de parcare si numarul de inmatriculare al masinii la numarul scurt 7406 pentru 90 de minute de parcare, respectiv la numarul scurt 7402 pentru o zi intreaga de parcare.

In Oradea, clientii companiei telecom pot opta pentru plata parcarii cu ora sau pentru o durata limitata de 7 ore, la aceleasi tarife, trimitand un SMS cu numarul de inmatriculare al masinii la numarul scurt 7401 (pentru o ora de parcare), respectiv la numarul scurt 7408 (pentru 7 ore de parcare).

In Satu Mare, parcarea poate fi achitata de catre clientii Cosmote prin trimiterea unui SMS cu numarul de inmatriculare al masinii la numarul scurt 7417 pentru o ora de parcare.

Dupa trimiterea mesajului SMS, clientii Cosmote Romania vor primi un mesaj SMS prin care se confirma plata si durata de valabilitate a parcarii.

Compania va extinde plata serviciilor de parcare prin SMS impreuna cu partenerul Piconet si in alte orase din tara in cursul acestui an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri