Piata romaneasca a calculatoarelor personale (PC) va atinge 700-750.000 de unitati la finele acestui an, nivel similar celui din 2011, a declarat directorul general al Lenovo Romania, Aurel Netin, la evenimentul ZF Digital '12, conform Mediafax.
"In Romania se vor vinde 700-750.000 de unitati in acest an si va fi nevoie de doi ani pentru a ajunge la pragul de un milion de unitati, atins in 2008. Piata a stagnat in acest an", a spus Netin.

El a adaugat ca, pe fondul crizei financiare, viteza de inlocuire a calculatoarelor s-a redus, de la 2-3 ani la 4-5 ani.

"Acum cativa anii clientii isi inlocuiau calculatorul o data la 2-3 ani, acum o fac la 4-5 ani, cu toate ca, din cauza avansului tehnologic, un echipament tehnologic devine perimat dupa 4 ani", a spus seful companiei.

Vanzarile de PC-uri au scazut in trimestrul al treilea la nivel mondial cu peste 8%, iar piata se indreapta spre primul an de declin din ultimul deceniu, iar compania chineza Lenovo a devenit cel mai mare producator, detronand grupul american Hewlett-Packard, liderul ultimilor sase ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri