UPC: Ne asteptam la dublarea vanzarilor de abonamente HD in 2013

UPC Romania, operator detinut de americanii de la Liberty Global, va investi anul acesta in special in serviciile de internet de mare viteza, dar si in cele de televiziune, a declarat pentru wall-street.ro, Severina Pascu, directorul general al companiei.

Compania ofera servicii de internet de mare viteza de pana la 150 Mbps, operatorul furnizand aceste viteze in Bucuresti, Cluj Napoca, Ploiesti, Timisoara si Sibiu.

„Obiectivul pentru 2013 este extinderea acestui serviciu la nivel national”, spune Pascu.

La finalul lui 2012, in Bucuresti viteza medie de contractare era de 110 Mbps, adica 90% din contractele noi erau pentru segmentul 100-150 Mbps.

Sefa UPC spune ca pe langa internet, un alt domeniu care va duce la dezvoltarea pietei de telecomunicatii, este cel al serviciilor premium de televiziune, mai exact cele de inalta definitie (HD), 3D si DVR (digital video recorder- abonatii pot inregistra programele pe care doresc sa le vizioneze).

„Vom asista la o migrare a clientilor de televiziune analogica catre calitatea digitala, iar clientii de digital vor alege functii noi, pachete aditionale de canale. Cred ca exista un segment bine definit de consumatori dispusi sa plateasca ceva mai mult pentru a beneficia de avantajele tehnologiei de ultima generatie. Alaturi de internet, televiziunea HD va fi vedeta pietei in 2013. Estimez ca aceasta va castiga tot mai multi adepti in 2013. Ne asteptam la dublarea vanzarilor de abonamente HD in 2013”, explica Severina Pascu.

UPC are 17 canale HD, fiind compania cu cea mai mare grila de canale HD transmise prin cablu.

Operatorul a lansat televiziunea HD in toamna lui 2009, compania ajungand la circa 35.000 de clienti in iunie anul trecut, conform celor mai recente date oferite de operator.

Afla mai multe despre planurile UPC in aceasta seara, cand wall-street.ro va publica un interviu cu Severina Pascu, directorul general al companiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri