Noul software este bazat pe standardele web pentru mobile deja cunoscute, avand o interfata intuitiva si, potrivit producatorului, este un sistem de operare ce nu are nevoie de resurse hardware foarte puternice.

Denumit Firefox OS, noul sistem de operare mobil este tip open-source, ceea ce permite in acest fel dezvoltatorilor de aplicatii sa creeze noi programe pe platforma mobila fara a fi nevoiti sa isi imparta veniturile asa cum se procedeaza in cazul iOS si Android.

Francezii si chinezii au dat tonul smartphone-urilor cu Firefox OS

In cadrul evenimentului desfasurat in aceste zile la Barcelona, Mozilla a prezentat primul telefon care va folosi sistemul de operare Firefox . ZTE Open este un smartphone dezvoltat de chinezi, vine echipat cu procesor Cortex A5 si dispune de un ecran de 3,5 inch, potrivit site-ului de tehnologie Gizmodo.

Nici francezii nu au refuzat provocarea lansata de Mozilla. Alcatel a prezentat un alt smartphone echipat cu Firefox OS.

Citeste si:

One Touch Fire are un ecran tot de 3,5 inch, fiind echipat cu un procesor de 1 GHz., avand o camera foto de 3MP.

Pe langa cele doua dispozitive, Mozilla promite ca va integra sistemul de operare Firefox OS si pe dispozitive mai puternice, echipate cu procesoare de ultima generatie pentru producatorii Huawei si LG, pe pietele din Brazilia, Columbia, Ungaria, Mexic, Polonia sau Spania, iar pe celelalte mari piete fiind disponibile abia de anul viitor.

Sursa foto: captura mozilla.org