Antreprenorul George Lemnaru, cunoscut pentru lansarea jocului international de strategie politica, economica si militara eRepublik.com, de la conducerea caruia s-a retras anul trecut, a lansat de curand CarsCup, un joc despre comunitatile de oameni pasionati de masini pentru care doreste sa atraga o investitie de 100-200.000 de euro.

Intreprinzatorul a inceput sa dezvolte jocul in septembrie anul trecut impreuna cu Alex Stroe, partenerul sau in acest proiect si cofondator al clubului AlfaClub. La sfarsitul lui decembrie anul trecut jocul avea deja primii jucatori activi. Deocamdata, jocul este in versiune Beta.

„CarsCup este un joc despre comunitatile de oameni pasionati de masini. De ce pasiunea pentru masini? Datorita in principal lui Alex Stroe, partenerul meu in acest proiect, el fiind si cofondator al clubului AlfaClub. De ce comunitati? Pentru ca ne place ideea de a crea comunitati si a le transforma in jocuri”, spune Lemnaru, cofondator si actionarul majoritar al companiei Green Horse Games, dezvoltatorul jocului.

Investitia initiala a fost facuta din economiile lui George Lemnaru, insa antreprenorul nu a precizat care a fost valoarea acesteia.

„Fiind un start-up si neatragand inca finantare externa am facut tot posibilul sa tinem costurile la minim. Acum suntem in proces de atragere unei investitii, de tip angel round. Pentru moment o suma de 100.000 de euro ne-ar permite sa ajungem la urmatorul nivel. Bani care vor fi investiti in principal in promovare si completarea echipei. Este extrem de important inca de la acest nivel ca investitorul sa fie pe aceeasi lungime de unda cu valorile noastre: dezvoltare pas cu pas, focus pe rezultate, responsabilizarea fiecarui om din echipa, simplitate”, explica Lemnaru.

Practic, in prezent antreprenorul este in discutii cu mai multi investitori romani, dar si straini pentru a atrage o investitie de circa 100-200.000 de euro. De asemenea, in perioada urmatoare, intreprinzatorul vrea sa participe la mai multe evenimente prin care poate atrage o investitie, printre acestea numarandu-se Balkan Venture Forum si TechAngels.

Modelul de business este de tip freemium

Pentru realizarea jocului au lucrat patru persoane: cei doi parteneri de business si doi colaboratori. In prezent, CarsCup are trei angajati permanenti: George Lemnaru, Alex Stroe si un programator. Pana la finalul anului, cofondatorul CarsCup isi doreste sa aiba o echipa de 10 angajati.

„Modelul de business este unul freemium, aceasta fiind cea mai buna alegere atat pentru proiect, cat si pentru utilizatori, permitand unui numar mare de oameni sa joace jocul gratuit. Practic, poti sa joci CarsCup fara sa platesti niciun un ban si ai optiunea de a cumpara un plus de benzina si anumite piese de masina folosind bani reali”, explica Lemnaru.

El nu a oferit detalii despre veniturile estimate pentru anul acesta, insa a afirmat ca acestea nu vor aduce businessul pe profit in 2013, ci abia in 2014.

De altfel, antreprenorul afirma ca vrea ca anul acesta sa se concentreze pe cresterea numarului de utilizatori.

Vrea 20.000 de utilizatori pana la sfarsitul anului

„Scopul nostru este ca in fiecare zi sa crestem numarul de utilizatori activi fata de media ultimelor 30 de zile. Atat timp cat se intampla acest lucru inseamna ca avem o crestere sanatoasa. Nu ne vom pune limite, insa, tinand cont de marimea echipei, cred ca o cifra de 20.000 de utilizatori activi la sfarsitul anului m-ar multumi”, explica Lemnaru.

El adauga ca in prezent exista foarte multe comunitati online pentru pasionati de masini si la fel de multe jocuri cu si despre masini.

„Nu exista insa jocuri bazate pe comunitati de pasionati de masini. Deci din acest punct de vedere CarsCup, este un concept nou in industria online”, mai spune antreprenorul.

De asemenea, pana la finalul anului, Lemnaru vrea ca jocul sa aiba si o versiune de mobil.

„Avantajul unui joc online freemium este ca in mod constant ii poti aduce imbunatatiri pe baza feedback-ului pe care il primesti de la utilizatori”, spune el.

Cine este George Lemnaru

George Lemnaru s-a angajat in 2001 la site-ul pentru femei 121.ro, insa, dupa un an si jumatate si-a dat seama ca vrea sa lanseze propriul proiect. Astfel, in 2003 a lansat site-ul de produse naturiste NaturaPlant.ro, care i-a dat posibilitatea sa-l cunoasca pe Alexis Bonte, investitorul de origine franceza care detine Trilulilu, si cu ajutorul caruia a fondat eRepublik.

Astfel, dupa ce a lansat NaturaPlant.ro si site-ul Centrofarm.ro, in 2007 George Lemnaru a creat impreuna cu Alexis Bonte jocul de strategie politica, economica si militara eRepublik.

In primavara anului trecut, Lemnaru s-a retras din functia de director operational al eRepublik Labs Limited, dezvoltatorul jocului, el ramanand actionar minoritar. Compania este in prezent condusa de Alexis Bonte (cofondator, actionar si director executiv) si Mihai Adamut (director de dezvoltare a produsului)


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Lemnaru, Green Horse Games: 1,7 milioane din jocuri online