Cei mai buni gameri ai lumii se vor intrece din nou la Bucuresti, de data aceasta in luna septembrie, la Sala Polivalenta, pentru premii care depasesc suma de 30.000 de euro.

Jocurile Counter Strike: Global Offensive si Dota 2 intra in competitie

Daca in editia anterioara jucatorii s-au “luptat” in turnee de StarCraft 2, Counter-Strike 1.6 si League of Legends, la DreamHack Bucuresti 2013 acestia se vor intrece in competitii de StarCraft 2, League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive si Dota 2.

O noutate a evenimentului care se va desfasura in perioada 14 – 15 septembrie 2013 este data de faptul ca vor exista competitii si pe console si pe telefoane mobile.

“Evenimentul din 2012 a fost foarte bine primit atat de jucatori, cat si de spectatori si parteneri, insa editia din acest an il va depasi cu siguranta si va stabili noi recorduri. Pentru a creste popularitatea Romaniei in randul comunitatii internationale de sport electronic ne-am propus sa atragem si mai multi participanti din intreaga lume si, bineinteles, un numar cat mai mare de spectatori”, a declarat Silviu Stroie (foto), CEO ComputerGames.ro, organizatorul DreamHack Bucuresti 2013.

Potrivit acestuia, ComputerGames.ro a obtinut licenta de organizare a evenimentelor DreamHack pentru Romania, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Grecia, Turcia, Cehia, Slovacia si Polonia.

“Contractul, semnat pe o perioada de trei ani, ne va permite sa organizam evenimente DreamHack si in unele din aceste tari, in urmatorii ani”, a completat Stroie.

Editia din 2012 a pus Romania pe harta gaming-ului mondial

DreamHack Bucuresti 2012 a fost a patra si ultima etapa din calendarul de anul trecut al DreamHack Eizo Open, un turneu de referinta pentru sportul electronic mondial, a carei finala a avut loc in perioada 22 – 25 noiembrie la Jonkoping, in Suedia.

La evenimentul din Romania au participat circa 200 de jucatori de top, veniti din peste 20 de tari. Acestia si-au disputat premii in bani, dar si participarea directa sau castigarea de puncte pentru accederea la marea finala a turneului din Suedia.

Editia de anul trecut a DreamHack Bucuresti a reusit sa atraga 4.000 de spectatori in cele doua zile de eveniment.

Wall-Street.ro a fost prezenta la editia de anul trecut a DreamHack. Citeste un reportaj de la primul si cel mai mare eveniment dedicat pasionatilor de jocuri video din lume.