Subsidiara din Romania a companiei americane Hewlett-Packard, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata IT, a avut anul trecut afaceri in scadere, din cauza "efervescentei" politice, care a afectat sectorul IT&C si economia in ansamblu, a declarat directorul general al HP Romania, Radu Enache.

"Fata de 2011, afacerile companiei au scazut ca volum din cauza efervescentei politice, care a marcat negativ atat piata IT&C cat si economia in ansamblul ei, fapt evidentiat de evolutia indicatorilor macroeconomici", a declarat Enache, prezent la deschiderea unui centru educational si de cercetare in Universitatea Politehnica din Bucuresti.

Anul trecut a fost marcat, printre altele, de schimbarea guvernului si de o criza politica urmata de suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu si referendumul pentru demiterea acestuia, scrie Mediafax.

Enache a adaugat ca, pentru acest an, se asteapta ca afacerile HP Romania sa revina "pe plus", pe fondul implicarii companiei in proiecte mari din zona IT, care sa contribuie la dezvoltarea infrastructurii IT&C a Romaniei.

"Stim ca nu sunt bani, situatie care poate fi compensata prin atragerea de fonduri europene si punerea in practica a unor parteneriate de tip public-privat in zona IT&C, unde HP Romania sa contribuie financiar", a spus seful companiei.

El a afirmat ca HP Romania este unul dintre cei mai mari angajatori locali din zona IT&C.

"Vrem sa angajam in continuare. Avem circa 3.600 de angajati si ne propunem sa ajungem la 3.800 la finele anului", a spus Enache.

Hewlett-Packard Romania a deschis un centru educational si de cercetare in Universitatea Politehnica din Bucuresti, in urma unei investitii de 75.000 de dolari.

Prin deschiederea acestui centru, HP vrea contribuie la dezvoltarea capacitatii Universitatii Politehnica de a pregati specialisti IT cu inalta calificare, dar si la imbunatatirea nivelului de cunostinte al studentilor, prin intermediul unor programe educationale bazate pe tehnologia si solutiile HP.

Centrul HP din Politehnica este primul de acest tip din Romania care va implementa programul de certificare HP ATA (Accredited Technical Associate).

In 2011, Hewlett Packard Romania SRL a avut afaceri de 294,5 milioane lei si un profit net de 37,7 milioane lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Laptopuri si calculatoare refurbished care functioneaza ca unele noi