Hewlett-Packard Romania, filiala locala a uneia dintre cele mai mari companii de IT la nivel mondial, a deschis un centru educational si de cercetare in cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti, in urma unei investitii de aproximativ 75.000 de dolari.
Acesta este primul centru dintr-o universitate din Romania care va implementa programul de certificare HP ATA (accredited technical associate). Programul HP ATA presupune patru certificari: HP ATA Cloud (proiectarea si implementarea de solutii cloud), HP ATA Connected Devices (solutii de conectare a dispozitivelor multiple), HP ATA Networks ( solutiilor de retelistica), HP ATA Servers and Storage (servere si echipamente de stocare).

“HP ATA este cel mai nou program de certificare al Hewlett-Packard, dezvoltat in parteneriat cu compania Certiport si dedicat exclusiv mediului academic, astfel incat sa permita studentilor sa-si planifice si sa-si dezvolte o cariera solida in industria IT. Ca semn al importantei pe care industria IT romaneasca o are in politica globala de dezvoltare a companiei, HP ofera acest program Universitatii Politehnica in cadrul programului sau dedicat pietelor cu potential de crestere”, a afirmat Radu Enache, director general al Hewlett-Packard Romania.

Potrivit conducerii HP, scopul centrului este sa ajute la dezvoltarea capacitatii Universitatii Politehnica de a pregati specialisti IT cu inalta calificare.

„Incepand cu luna mai, Universitatea Politehnica implementeaza programul HP Institute, care va fi disponibil studentilor incepand cu anul academic 2013-2014. Centrul din Bucuresti este unul din cele peste 30 de centre HP deschise de companie in tari din Europa Centrala si de Est, precum si in Orientul Mijlociu. Proiectul este implementat cu ajutorul diviziei dedicate tarilor cu potential de crestere si al managementului regional al companiei HP”, spune Igor Belousov, mnager al programului pentru regiunea central si est-europeana.

HP are aproximativ 3.600 de angajati in Romania, dintre care in jur de 3.200 lucreaza pentru centrul de servicii partajate GeBOC. De asemenea, compania mai are circa 300 de angajati pentru zona de vanzari, marketing si administrativ si peste 100 de angajati in centrul de cercetare din Cluj-Napoca.

Radu Enache a afirmat ca pana la finalul anuklui compania va mai angaja in jur de 200 de persoane, potrivit Mediafax.

La nivel mondial, HP face concedieri masive, grupul anuntand in toamna anului trecut ca va renunta la 29.000 de angajati in urmatorii doi ani.

Citeste si: Seful GeBOC, centrul de servicii al HP: Numarul de angajati este constant, dar nu mai mizam pe crestere numerica






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri