Lenovo, cel mai mare producator de PC-uri din lume, il numeste pe Aymar de Lencquesaing presedinte al Lenovo EMEA, in timp ce Gianfranco Lanci este promovat in pozitia de COO (director de operatiuni) si vicepresedinte executiv al Lenovo.

Gianfranco Lanci va fi responsabil de noua divizie de PC-uri a companiei, de regiunea EMEA in ansamblu si de pietele mature din Asia Pacific, adica Japonia, Australia si New Zealand. Azmar de Lencquesaing se alatura comitetului executiv global al Lenovo ca vicepresedinte.

Aceasta decizie are loc in urma reorganizarii globale a Lenovo in patru grupuri de business distincte, cu scopul de a maximiza ascensiunea inregistrata de companie pana in prezent si oportunitatile clare de crestere viitoare prin toate componentele segmentului de Dispozitive Inteligente Conectate (SCD):

• PC Business Group – include toate marcile Lenovo si Think si este condus de Gianfranco Lanci
• Mobile Business Group –smartphone-uri, tablete, televizoare inteligente
• Enterprise Business Group – servere si stocare
• Ecosystem & Cloud services – include toate oportunitatile din ecosistemele Android si Windows

Aymar de Lencquesaing s-a alaturat companiei Lenovo la sfarsitul lui 2013 pentru a conduce extinderea companiei in segmentul telefoanelor mobile in EMEA. In ultimii treizeci de ani, Aymar a detinut mai multe pozitii in industria IT. In ultimii zece ani a lucrat in Europa, unde a fost Corporate VP si membru al comitetului executiv al Capgemini, Senior VP si Presedinte al SHBG la Acer si CEO al Packard Bell. Inainte de a veni in Europa a petrecut peste douazeci de ani in California, unde a detinut o varietate de pozitii de management in cadrul unor mari companii precum Softbank, Ziff-Davis sau start-up-uri in tehnologie.

Gianfranco Lanci s-a alaturat companiei in aprilie 2012 ca presedinte al Lenovo EMEA si prim vice presedinte al Lenovo Group. Este responsabil pentru cea mai mare divizie geografica a Lenovo – care include 121 de tari, 40 birouri centrale si 1.800 de angajati – si face parte din comitetul executiv aflat la conducerea Grupului Lenovo.

Lanci si-a inceput cariera la Texas Instruments (TI) in 1981, in divizia de calculatoare si ceasuri digitale. In 17 ani a detinut mai multe pozitii, printre care pe cea de country manager pentru Divizia de Imprimante si Computere Portabile din Italia, Orientul Mijlociu si Africa.

Dupa preluarea de catre Acer a diviziei de laptopuri a Texas Instruments in 1997, Lanci a devenit managing director al Acer Italia, presedinte al Acer Europa in 2000 si presedinte al Acer EMEA in 2002. Ca presedinte al Acer EMEA a introdus un canal de business inovator care a adus Acer pe primul loc in segmentul PC-urilor din EMEA.
In 2005 a fost numit presedinte al Acer Inc si in 2008 a devenit CEO si presedinte. Sub conducerea sa Acer a devenit al doilea producator de PC-uri din lume, cu o profitabilitate record timp de trei ani consecutiv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri