Endava, una dintre principalele companii de servicii IT din regiune, ce are in prezent peste 1.500 de angajati la nivel de grup, a deschis un nou centru de dezvoltare in Skopje, capitala Macedoniei, unde intentioneaza sa angajeze 100 de oameni in urmatoarele 12 luni si peste 400 de oameni in urmatorii 4 ani.

Ca parte a strategiei de crestere a Endava este si strategia de crestere a companiei ce se concentreaza pe extinderea prezentei in Europa de Est, prin dezvoltarea in continuare a centrelor de livrare existente si prin deschiderea de noi sedii. Compania este unul dintre cei mai activi angajatori din domeniul IT in Romania si Moldova, unde are sedii in principalele hub-uri IT din regiune: Bucuresti, Chisinau, Cluj-Napoca si Iasi.

Angajatii Endava sunt implicati in livrarea de solutii IT pentru companii multinationale din domeniile financiar-bancar, asigurari, retail, telecomunicatii si media & publishing. Compania investeste semnificativ in dezvoltarea profesionala a angajatilor sai, de la training-uri de nivel ridicat realizate in cadrul Endava University, pana la programe dedicate pentru studenti si absolventi, derulate in toate sediile din Europa de Est.

Totodata, Endava planifica o crestere anuala de 25% a numarului de angajati in cadrul centrelor de dezvoltare si suport din Romania si Moldova, unde deja lucreaza peste 1.300 de oameni.
In Macedonia, in urmatoarele 12 luni, Endava va recruta 100 de oameni in sediul din Skopje si intentioneaza sa creasca echipele astfel incat sa ajunga la peste 400 de angajati in urmatorii 4 ani, ceea ce va reprezenta aproximativ 10% din numarul total de angajati la nivel de grup.

Macedonia este cunoscuta ca fiind piata de IT&C cu cea mai rapida crestere din regiunea adriatica. Cu 41% din populatie avand varsta sub 30 de ani si un numar tot mai mare de tineri cu studii superioare, procentul absolventilor in domeniul IT&C in Macedonia aproape s-a dublat in ultimii patru ani. In Skopje deja exista o comunitate IT care numara circa 8.000 de specialisti. Universitatile locale infiinteaza facultati de informatica foarte bine cotate, iar prin cei 800 de noi absolventi IT pe an sustin cresterea rapida a sectorului IT. Avand zboruri directe din Londra si conexiuni bune prin Viena si Zagreb, si aflandu-se in fusul orar din Europa Centrala, Skopje are o amplasare foarte buna pentru colaborarea cu clienti din Europa de Vest si America de Nord.

„Skopje are un potential foarte mare in sectorul IT, datorita universitatilor puternice, calitatii candidatilor cu studii superioare si competentelor lingvistice excelente. De asemenea, am fost incurajati de mediul de afaceri favorabil din Macedonia si de abordarea deschisa a autoritatilor si a altor organizatii locale. Vom construi o echipa puternica in Skopje si vom crea valoare prin oferirea de oportunitati de cariera atat pentru profesionisti IT cu experienta, cat si pentru absolventi, crescand astfel nivelul de maturitate al pietei IT”, a declarat John Cotterell, CEO Endava.

Endava este o companie privata de servicii IT infiintata in anul 2000. Endava are peste 1.500 de angajati in 11 sedii in Marea Britanie, Statele Unite, Germania, Romania, Republica Moldova si Macedonia, si o cifra anuala de afaceri de peste peste 40 de milioane de lire sterline/50 de milioane de euro.

Endava livreaza solutii de business si servicii informatice in special pentru organizatii mari din domenii cum ar fi banci, asigurari, plati electronice, retail, telecomunicatii, media si publishing. Endava este specializata in livrarea de servicii de Dezvoltare Software, Digital Media, Testare Software, Management Aplicatii Software, Servicii Cloud.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri