Dosarul in care Vodafone Romania a contestat amenda de 120,35 milioane de lei aplicata de Consiliul Concurentei (CC) in februarie 2011 va fi rejudecat, la decizia Inaltei Curtii de Casatie si Justitie (ICCJ).

"Sentinta a fost casata, iar dosarul a fost retrimis spre rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti. Decizia Inaltei Curtii de Casatie si Justitie este motivata de existenta unor vicii de procedura in privinta sentintei pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti", au declarat surse apropiate situatiei.

In februarie 2011, Consiliul Concurentei a amendat Orange Romania si Vodafone Romania cu 268,33 milioane de lei (63 milioane de euro) pentru abuz de pozitie dominanta. In cazul Orange Romania, amenda s-a ridicat la 147,98 milioane de lei si a reprezentat 3,6% din cifra de afaceri a operatorului in 2010.

La Vodafone Romania, sanctiunea a fost stabilita la 3,45% din afacerile companiei in 2010 si s-a ridicat la 120,35 milioane de lei. Cele doua companii au contestat in instanta sanctiunile, iar in luna mai Curtea de Apel Bucuresti a hotarat sa suspende plata amenzilor, potrivit Mediafax.

Investigatia Consiliului Concurentei a fost declansata in anul 2006, ca urmare a unei plangeri depusa de Netmaster Communications SRL si a avut ca obiect un posibil abuz de pozitie dominanta savarsit de catre Orange, Vodafone si Romtelecom pe piata serviciului de terminare a apelurilor la puncte fixe/mobile in propria retea publica de telefonie.

Citeste si:
Euroins, amenda URIASA de la ASF pentru "incalcari ale legii" RCA
Euroins, amenda URIASA de la...

Netmaster Communications a reclamat ca o parte dintre apelurile internationale ale clientilor sai fusesera blocate de Orange, Vodafone si Romtelecom. In prezent, Netmaster Communications nu mai exista, fiind radiata (fuziune prin absorbtie), iar ultima inregistrare la Oficiul National al Registrul Comertului (ONRC) este data din 30 septembrie 2008.

Firma a fost cumparata de New Com Telecomunicatii, care si-a vandut la randul sau baza de clienti catre RCS&RDS si Romtelecom, pe fondul unor probleme financiare generate de recesiune.

Sursa foto: Cladire Vodafone in Bucuresti/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Seful CC: Anul acesta finalizam investigatia pe industria lemnului
Setari Cookie-uri