Un CIO manager castiga intre 2.000 si 5.000 de euro/luna

Salariul unui CIO (Chief Information Officer) variaza in functie de companie si este situat intre 2.000 si 5.000 de euro. Managerul este vazut fie ca un business enabler, fie ca un director IT, sustine Calin Rangu, fondator CIO Council.

"Echipa unui CIO nu are un numar fix de membri, pentru ca poate sa aiba mai multe paliere, uneori pot fi mai multi membri intr-o zona operationala care nu tine neaparat de IT", arata Calin Rangu.

Rolul unui CIO devine foarte important intr-o companie in special in perioadele de criza si mai ales daca acesta "stie sa articuleze cumva zona de business", spune el. In functie de companie, salariul unui CIO variaza intre 2.000 si 5.000 de euro.

Sunt companii in care CIO-ul intelege rolul tehnologiei din perspectiva avantajului acesta competitiv si ele se bazeaza pe CIO ca un business enabler, in alte parti el e folosit mai mult ca un director IT care administreaza o infrastructura si furnizeaza niste servicii la cerere, dar nu un concept structurat si sustinut de catre top management".

CIO Council este o asociatie formata din profesionisti ce detin sau au detinut functia de chief information officer, directori sau manageri IT.

Emisiunea WALL-STREET 360 este difuzata in fiecare zi la ora 12:30. Saptamana 13-17 octombrie, dedicata Externalizarii IT&C, este realizata in parteneriat cu Bitnet Solutions.

Setari Cookie-uri