Iulian Stanciu arata ca in comunicatul de presa transmis de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in 24 iunie legat de un dosar al lui Sebastian Ghita se mentioneaza faptul ca acesta ar controla prin interpusi 54 de firme pe care le-ar fi detinut pana in anul 2012, in lista de firme vehiculata in presa fiind inclusa si Network One Distribution (NOD), iar el fiind mentionat ca interpus al lui Ghita in legatura cu firma, ceea ce "nu corespunde realitatii".

"Probabil ca suspiciunea care a dus la masura sechestrului asigurator a avut in vedere calitatea lui Sebastian Ghita de actionar al NOD pana in 2012. Sebastian Ghita nu a avut vreo implicare in managementul NOD si nu a detinut niciodata 100% din companie, iar eu am construit businessul de la zero. Printr-o tranzactie din 2012 am cumparat pachetul de 50% de actiuni detinut de acesta, pachet pentru care am platit peste 9 milioane de RON. Motivul pentru care am realizat aceasta tranzactie prin care ne-am separat complet drumurile a avut la baza viziuni diferite asupra business-ului precum si convingeri diferite", precizeaza Iulian Stanciu.

El arata ca activitatea companiei NOD se desfasoara in continuare si va intreprinde demersuri in vederea ridicarii urgente a sechestrului asigurator, precum si pentru a aduce lamuririle necesare in vederea inchiderii rapide a procedurii. "NOD este liderul pietei de distributie de electro-IT din Romania la care eu sunt unic proprietar, cu peste 240 de angajati si furnizor principal al tuturor vanzatorilor de IT, electronice si electrocasnice din Romania", afirma Stanciu.

Network One Distribution (NOD), companie detinuta integral de Iulian Stanciu, este liderul pietei de distributie electro-IT din Romania, cu afaceri de 209 milioane EUR in 2014. In prezent, compania desfasoara operatiuni pe pietele din Romania si Moldova, are o baza de clienti formata din peste 3.000 revanzatori si este furnizor important al retelelor de retail locale. Network One Distribution are in portofoliu o gama variata de produse, reprezentand furnizori de top ai industriei electro-IT.