Cererea pentru servicii de plati mobile este ridicata in special in randul utilizatorilor iOS, 60% dintre acestia dorind sa plateasca pentru bunuri si servicii cu telefonul mobil, potrivit unui studiu realizat recent de Visa Europe care demonstreaza potentialul semnificativ de utilizare a serviciului Apple Pay.

“Cererea consumatorilor pentru platile contactless realizate cu dispozitive mobile si faptul ca 60% dintre britanici detin un smartphone anunta schimbarea radicala de la plata cu cardul de plastic la platile digitale. Odata cu lansarea Apple Pay, este evident ca solutiile mobile vor deveni rapid modalitatea preferata pentru a stoca si utiliza un card de debit sau de credit”, a precizat Jeremy Nicholds, Executive Director of Mobile, Visa Europe.

Serviciul Apple Pay poate fi utilizat la orice terminal care accepta plati cu cardurile Visa contactless. In prezent, in Marea Britanie exista peste 410.000 de terminale instalate in 250.000 de locatii care accepta plata cu cardul Visa prin serviciul Apple Pay.

Citeste si:

Clientii bancilor MBNA, Nationwide, NatWest, RBS, Santander si Ulster Bank pot sa-si inregistreze deja cardurile Visa de debit sau de credit in Apple Pay, iar in urmatoarele luni serviciul va fi oferit clientilor si de alte banci, precum First Direct, Halifax, HSBC, Lloyds si TSB.

Intrucat securitatea si confidentialitatea stau la baza produselor oferite de Visa, compania de tehnologii de plati genereaza la inregistrarea unui card Visa in Apple Pay un cod unic care este asociat si stocat pe dispozitivul mobil, astfel ca detaliile de plata ale cardului nu sunt stocate in dispozitivul mobil sau pe serverele Apple.