Rezolv IT este o companie fondata in 2002 de catre Mihai Iancu (38 de ani), care intre timp a ajuns la 26 de angajati si 20 de colaboratori.

“Compania fiind pe un trend de crestere recrutam in permanenta tehnicieni IT si administratori de servere Linux sau Windows, iar pentru anul urmator dorim sa marim si departamenul online prin cooptarea in echipa de programatori web si designeri”, afirma Mihai Iancu.

Furnizorul de servicii IT lucreaza pentru 200 de clienti IMM-uri, iar printre cei mai mari clienti sunt companiile din domeniul auto, urmate de cele din domeniul medical si farma si companiile de servicii profesionale (contabilitate, publicitate, media, arhitectura, proiectare, companii de turism).

“Piata de externalizare a servicilor IT este inca la inceput si cred ca va mai fi nevoie de ceva timp pana serviciile de IT externalizat vor fi la fel de populare ca cele de contabilitate sau avocatura. Principalul concurent este de fapt frica antreprenorilor si a managerilor de a externaliza aceste servicii catre o echipa multispecializata”, spune Iancu.

Citeste si:

Pentru anul viitor managerul estimeaza o crestere a afacerilor la circa 600.000 de euro, mai mult de 20% fata de 2015. Compania incheie anul cu marja de profit de circa 10%“.

"Pe termen mediu, dorim sa devenim prima alegere a companiilor care isi doresc sa externalize serviciile de IT si sa profite de avansul tehnologic. Pe termen lung, ne propunem sa ajutam la educarea piatei de servicii IT din Romania si sa le aratam potentialilor clienti adevaratul potential pe care acest tip de servicii il poate oferi”, adauga Iancu.

Cel mai cerut serviciu de catre clienti este IT SPOC (single point of contact) un serviciu un care administreaza toate aspectele informatice si toti furnizorii IT. “Acest lucru inseamna asumarea responsabilitati pentru situatiile in care o problema care il afecteaza pe client este aruncatade la un furnizor la altul”, afirma fondatorul Rezolv IT.