EBS Romania, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii si solutii software, cu afaceri de 25 de milioane de euro anul trecut, vrea sa recruteze 200 de oameni in 2016. De asemenea, compania va angaja in urmatorii trei ani in jur de 500 de specialisti in software embedded.

Compania avea la finalul lui 2015 in jur de 800 de angajati si colaboratori, iar anul acesta echipa va ajunge la 1.000 de oameni.

Recruteaza din strainatate, din tari precum Ungaria, Polonia si Slovacia

Furnizorul de software angajeaza specialisti precum arhitecti software, manageri de proiecte informatice, ingineri embedded, dar si testeri si specialisti in resurse umane. Compania recruteaza in toate orasele din tara in care are birouri (Bucuresti, Sibiu, Brasov, Iasi, Timisoara), dar a extins recrutarea de specialisti si in Ungaria, Polonia, Slovacia.

EBS este o companie clujeana fondata in 1998 de catre antreprenorul roman Daniel Metz si care lucreaza in special pentru clienti din domeniul automotive. Printre acestia se numara BMW, Volkswagen, Mercedes, Audi. De asemenea, anul trecut EBS a inceput sa lucreze pentru clienti din domeniul bancar (Deutsche Bank si Commerzbank din Germania), dar si telecomunicatii (Virgin Media).

Compania face parte din 2013 din grupul japonez NTT Data. Pentru anul acesta, Daniel Metz, CEO-ul EBS, si-a propus sa castige clienti in afara concernului din care compania face parte, cu precadere din zone precum Marea Britanie, Italia sau Scandinavia.

De asemenea, el mizeaza pentru anul acesta pe o cifra de afaceri de 28,2 milioane de euro, in crestere cu 12,8% fata de anul precedent. EBS Romania a avut in 2015 un business de 25 de milioane de euro, in crestere cu 13% fata de 2014. Profitul companiei s-a ridicat la 3,8 milioane de euro, acesta fiind cel mai bun rezultat din istoria companiei.

Recruteaza 500 de specialisti embedded in urmatorii trei ani

Unul dintre domeniile strategice pentru dezvoltarea companiei este cel de software embedded, EBS avand in plan sa recruteze 500 de astfel de specialisti in urmatorii trei ani. Acest tip de software se foloseste pentru produsele non-computere, adica in special pentru masini, telefoane, echipamente audio, jucarii, televizoare ori aplicatii de securitate.

In prezent, EBS are peste 60 de pozitii deschise in domeniul embedded pentru functii precum arhitecti, manageri de proiecte, programatori. Locurile de munca sunt atat pentru seniori cat si pentru juniori.

„Am construit domeniul embedded de la zero incepand cu anul 2011 si iata-ne in 2016 cu planuri coerente de extindere, cu 500 de noi colegi. In plus, activitatea in sine pe zona aceasta a primit pentru EBS o conotatie nationala. Daca inceputurile au fost in Cluj si inca mare parte a echipei este stabilita aici, este foarte important faptul ca incepand cu anul trecut am localizat primele proiecte in Sibiu, Bucuresti si Timisoara. Vor urma in mod firesc, Iasiul si Brasovul, iar daca nici acestea nu vor fi suficiente pentru a acoperi cererea mare de personal, vom depasi granitele tarii.” a declarat Maria Metz (foto), vicepresedinte senior al EBS Romania.

Compania lucreaza pentru peste 40 de proiecte diferite de software embedded, iar in 2015 furnizorul clujean si-a dublat veniturile pe acest segment. De asemenea, a inceput sa lucreze pentru clienti precum Autoliv sau Elster - a Honeywell Company.

Zilnic, interactionam cu 250 de sisteme embedded

Recent, EBS si-a adaugat in portofoliu companii din industria energetica, castigand astfel primele proiecte in afara zonei automotive.

„Este suficient sa privim in jur si sa realizam cat de prezent este acest domeniu in viata cotidiana. In medie interactionam zilnic cu 250 de sisteme embedded, incepand de la laptop, contoare de gaz, termostate, jaluzele pana la modul in care ceasul, telefonul si aparatul de sport comunica intre ele. Sa nu mai vorbim despre autoturisme, despre bordul masinilor si modul in care este detectat nivelul de oboseala al soferului. Realitatea augmentata este una dintre tehnologiile viitorului pe zona de HUD (head up displays) si tot ceea ce facem acum nu este decat un pas spre autonomous driving”, adauga Maria Metz.

EBS Romania, companie fondata in 1998 la Cluj-Napoca, va prelua anul acesta denumirea de NTT DATA Romania. Incepand cu 2013, EBS este o companie a concernului japonez NTT DATA, parte a Nippon Telegraph and Telephone Corporation. NTT DATA are sediul la Tokyo si isi desfasoara activitatea in peste 35 de tari. Concernul furnizeaza servicii de la consultanta si dezvoltare de sisteme pana la outsourcing de servicii IT.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri