HP obtine despagubiri de 3 miliarde de dolari intr-un proces cu Oracle

Hewlett-Packard (HP) a obtinut joi despagubiri in valoare de 3 miliarde de dolari intr-un proces cu Oracle, care s-a retras dintr-un acord de asistenta pentru servere ale HP, relateaza MarketWatch, citat de News.ro

HP, care s-a scindat in doua companii de la intentarea procesului, a sustinut ca Oracle nu respectat acordul de asistenta pentru servele HP care foloseau gama de cipuri Itanium de la Intel.

Decizia de joi a tribunalului este a doua in favoarea Hewlett-Packard, dar Oracle a anuntat ca va contesta ambele hotarari.

”Doua procese ne-au demonstrat clar ca cipurile Itanium se apropiau de sfarsitul ciclului de viata. HP stia acest lucru si a ascuns in mod activ acest fapt in fata clientilor”, a declarat seful juridicat al Oracle, Dorian Daley.

In luna mai, Oracle a mai pierdut un proces, cu grupul Alphabet. Google, parte a Alphabet, a castigat un proces in care Oracle ii cerea 9 miliarde de dolari pentru drepturi de proprietate asupra unei parti din sistemul de operare Android, ceea ce a reprezentat o veste buna pentru programatorii care scriu aplicatii care functioneaza fara licenta pe diferite platforme.

Citeste si:
HP Enterprise fuzioneaza active software cu Micro Focus
HP Enterprise fuzioneaza...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri